Pólódekorálás 2010 nyár

Rozy pályázata:

Elkészítés menete:

Mivel bőven akad anyagmaradék itthon, ezért applikációkat készítettem. Pontosabban bevontam a gyerekeimet is, és mivel ketten vannak, kénytelen voltam két pólót is készíteni. A fiam katonás pólót kért, a lányom, aki 5 éves, rajzot készített és az anyagmaradékokból kivágta a formákat, szinte csak a pillangó szárnyait kellett nekem kialakítanom. A kivágott formákat egy erősebb anyagra varrtam cikk-cakk öltéssel, majd ollóval körbevágtam és géppel felvarrtam a pólóra. A virág közepére és a (sárgabarack)fára szív alakú gyöngyöt varrtam. A pillangó csápjait géppel hímeztem. (Szebb lett volna kézzel hímezni, de nem volt itthon megfelelő színű hímzőfonalam.)

 

Matula ikrek, Kriszti és Zsuzsi pályázatai:

Elkészítés menete:

Van pár ötletünk, de addig is egy régebbi darab, amiről nincsenek részfolyamat fotók, csak a végeredményt tudjuk bemutatni. Reméljük, hogy a kép, és a leírás így is követhető lesz.
A póló egy turkálóból való darab, amivel az eredeti célunk nem a dekorálása volt, hanem a rajta levő ír birkák felhasználása. De miután a képet kivágtuk belőle (egy szatyrocskát díszít), nem akartuk kidobni a maradékot, minthogy jó minőségű póló volt, tökéletes állapotban.
Így került a kép helyébe egy elütő színű, vagyis sárga téglalap egy másik póló maradékából, arra pedig merevítő flízzel bevasalt, szintén pólómaradékokból rátétezett csillagok. A varrógép cikk-cakk öltésével készültek a rátétek, és a toldás beillesztése is a pólóba.

Készülünk még új darabokkal, remélhetőleg határidőn belül még azokkal is benevezhetünk, addig is köszönjük a részvételi lehetőséget!

Elkészítés menete:

Íme, a második pályázati anyagunk.
Ezúttal felvasalható matricákkal, és némi kockás anyaggal dolgoztunk.
A matricákat fehér lepedővászonra vasaltuk, majd egyik adagot különböző színű keretekkel varrtuk körbe, a másik hármat pedig behajtott szélével felvarrtuk egy közös alapra. A három kis képet, és a közös háttérre egyesítetteket aztán újra csak behajtogatott, és levasalt szélével felvarrtuk a két póló elejére. Szerintünk kedves, amerikai vidéki stílusú darabok születtek.

Reméljük, másoknak is tetszeni fog, és jó ötletet adhatunk vele!

Anikó pályázatai:

Elkészítés menete:

Sziasztok!

Én a fiam  már nem használt pólóján kísérleteztem ki egy ötletemet. A téma a hangulat ábrázolása.
Fogtam a pólót ugye, vettem egy rövidebb cipzárt, és 3 különböző színű anyagmaradékot. Ezeket a maradékokat egy csíkká varrtam, olyan szélesre vágtam, mint a cipzár szélessége. (1-2. kép), ezt a csíkot ráerősítettem egy fehér vászon alapra(3.), majd rávarrtam a cipzárt is(4.) Előzőleg a cipzár tervezett helyét felrajzoltam a póló közepére (1.), a jelölés mentén hasítékot csináltam és alávarrtam a cipzáras anyagot. Kicsit elszámoltam magam, ezért a cipzár vége felül kilátszik – hosszabb lett a hasíték(5.) – ezt úgy oldottam meg, hogy az amúgy is odatervezett feliratot – Jókedvmutató –  egy sárga anyagdarabra írtam alkoholos filccel, és ráaplikáltam a cipzár kilátszó végére (6.)
A lehúzott villámzár alatti zöld szín – mosolygós arccal – jelöli a jókedvet, alatta a sárga – “most nincs kedvem semmihez”, a sötétkék pedig önmagáért beszél.
Az arcokat is alkoholos filccel rajzoltam.
A végső kép elkészültekor, amikor is teljes nagyságában, készen látható lenne  a “mű”, a fényképezőm elszenderedett, így csak az addig készülteket tudom mellékelni, talán ez is elég szemléletes.

Ha időm engedi – négy gyerekem van – készítek még pólót, sok ötletem van ugyanis.
Addig is HAJRÁ MINDENKI!
Üdvözlettel:  Anikó

Elkészítés menete:

Helló Mindenki!

Jobbnál jobb pólókat alkottok, nagyon jók!
Én is hoztam megint egyet. A 8 hónapos kistökim fehér pólóját dobtam fel egy kis festéssel. Nagyon szeretem használni a hőre puffadó festéket, ha egyszer belejön az ember, jó dolgokat lehet vele készíteni, és nagyon strapabíró 🙂 a 60 fokos mosást is “tűri”.
Na szóval, volt ez a kis póló, és kitaláltam hozzá ezt a kis rajzot. Csak a lepkéről csináltam sablont – fehér lapra rajzoltam, bedugtam a póló alá és ceruzával halványan átrajzoltam. A többi jött magától. A vonalakat a festékekkel átrajzoltam, volt, ahol ecsettel elkentem, néhány helyen vízzel hígítottam,  pl. a háttér ezért lett pasztellszínű. A levélen a maradék zöld csillámosat használtam fel.
Lényeges – aki nem ismeri, nem használta még – annak ajánlom, hogy festés előtt a póló felső rétege alá tegyen kartont, mert a festék átüthet és megfogja a hátoldalt. Száradás után pedig nem túl forró vasalóval a festményt a póló hátoldalán kell átvasalni, így fixáljuk. Ahol vastagabb a festék, ott felpuffad kb. 2x-esre, máshol is szép tartós marad, többé nem jön ki.
Bátran próbáljátok ki, vízzel hígítva kiadósabb, , a színeket össze lehet keverni, ecsettel kenhető, de a csőrös flakonokból egyből a pólóra is lehet nyomni.

Hajrá Csajok! Nagyon jókat varrtok, egy csomó ötletet merítettem én is tőletek!
Sziasztok, üdv.: Anikó

Böbilla pályázatai:

Elkészítés menete:


A lányom egyik pólóját szalaghímzéssel és gyöngyhímzéssel díszítettem. A piros virág 5mm széles organza szalagból japán szalagöltéssel készült. A fűzött szalagrózsa 5mm széles barackvirág színű szaténszalag. A gyöngyhímzéshez szalma és kásagyöngyökből cérnára annyit fűztem amennyivel elértem a kívánt hosszúságot, minden második gyöngyszem után öltéssel lefogtam a cérnát ami helyén tartja a gyöngyöket. A levelekhez felöltöttem a szalmagyöngyöt és annyi kásagyöngyöt amennyi körbeéri.
Böbilla

Elkészítés menete:

Jobbnál jobb ötletekkel áll elő ez a kis csapat, nekem is kedvem támadt még egy póló diszitésére. A 4 éves kislányom adta hozzá az ötletet:”ragasszunk rá szivecskéket, csillogósokat”. A szalvéta-technika segítségével próbáltam a kívánságát teljesíteni a kis “megrendelőmnek”. Mivel nem találtam szívecskés mintás háromrétegű papírszalvétát ezért egy szalvétáta felső rétegéből vagdaltam ki szív formákat. Decoupage ragasztóval bekentem a minta helyét,puha ecsettel egy kis ragasztóval óvatosan ráragasztottam a szívecskéket és megszórtam csillámporral. Miután megszáradt még egyszer bekentem ragasztóval. Száradás után a visszáján megvasaltam. A kislányomnak nagyon tetszett, remélem, hogy másoknak is tudtam ötletet adni
Üdv:Böbilla.

Borbelya pályázatai:

Elkészítés menete:

Ezeket a nyári trikókat a kisfiamnak készítettem. A téma adott volt – megkérdeztem tőle.:) – mert imádja a vonatokat, és a hajókat is. A vonatot egy meglevő anyagból vágtam ki, vetexet vasaltam alá, és vatelint tettem alá, amitől kicsit pufis hatása lett.
A hajónak egy pamut anyagot (az árbocok készültek belőle), és farmert választottam. Hasonlóan mint a vonatnál a pamut anyagra is vetexet vasaltam, és vatelint vágtam az árbocokhoz..
Mindkét trikóra applikálási technikával kerültek rá a figurák.

Elkészítés menete:

Küldök még két pályamunkát.
A kis családom 2 állatot rendkívül kedvel: jómagam a baglyokért vagyok oda, a férjem és a kisfiam pedig a majmokért. Ezt a két kedvenc figurát készítettem el a trikókra. A figurákat egy lapra megrajzoltam, és filcből kivágtam a szabásmintáját. Először a szemeket, orrokat és az egyéb testrészeket applikáltam rá, majd ezután következett a pólóra applikálás.
Köszönöm a lehetőséget, hogy indulhattam, már nagyon vrom a végeredményt. Már azért megérte pályázni, mert rengeteg ötlettel lettem gazdagabb, és egy csomó remek kreatív embert ismertem meg!

Orbis pályázata:

Elkészítés menete:

Az utolsó pillanatban én is elküldöm a “pályaművemet.”
Eredetileg kettőt szerettem volna készíteni (lévén két kislányom van), de nem volt rá elegendő időm, így csak egyet tudtam befejezni. Ha valami csoda folytán holnap mégis összejön, elküldöm azt is, de most megmutatom AZ “ÁLOMTÜNDÉR” címűt 🙂

Így nézett ki a póló díszítés előtt, elég vacak kép, nem ilyen eldeformálódott a ruhadarab :)A tündérke applikálással készült, kézzel öltöttem körbe, a szárnyait tüllből készítettem. A ruha és a haj anyaga saját kézzel festett szaténselyem.A házak textilfestéssel készültek. Az álompor pedig virág alakú flitter.
Arra mindenképpen jó volt ez a kis játék, hogy legalább hozzá mertem Nyúlni egy ruhához. Sokszor gondoltam már rá, hogy nekiállok, feljavítok egy-egy unalmas pólót, nadrágot, de mindig féltem tőle, hogy elrontom. Ezentúl bátrabb leszek 🙂
A viselője elégedett vele!!! 🙂 És ez a lényeg.
Köszönöm a lehetőséget: Orbis

Mona pályázata:

Elkészítés menete:

A pólót először bevizeztem, összecsavartam és kör alakban elhelyeztem egy műanyag tálkában. Colombus textilfestéllek megszórtam. Két árnyalatot használtam, az egyik papayasárga a másik a türkizzöld lett. Megszórtam a nedves pólót a festékkel, majd beledörzsöltem az anyagba, és  betettem a mikróba 3 percre. Mivel még nem festettem így, és biztosra akartam menni, ezért egy picit megvizeztem az anyagot megint és még jobban beledörzsöltem a festéket. Mikróztam még 2 percet.
Ezután alapos öblítés következett, mikor már szinte semmi festék nem jött ki belőle beáztattam ecetes vízbe.
Pár perc ázás után alaposan kicsavartam, az idő szűke miatt vasalással szárítottam meg, amennyire csak lehetett.
Szív alakú gombokat varrtam rá, majd zöld színű cérnával sűrű cikkcakk öltéssel szárakat rajzoltam rá. Nekem nincsen sajnos öltésűrűség állító gombom, így a legkisebb méretű cikkcakkot választottam, és többször átmentem rajta.
A peace felirat volt a legutolsó mozzanat, ehhez különböző színű textilfestékeket használtam.
Fotózással együtt kb. 1,5 órát vett igénybe az elkészítése.
Kislányom máris hordani akarja, de még száradnia kell! 🙂
Köszönöm a lehetőséget és sok szerencsét minden pályázónak! 🙂

Share
31 comments on “Pólódekorálás 2010 nyár
 1. Kreativ Cucu szerint:

  Nagyon jó lett ez a póló 🙂
  Én is valamilyen applikációt szeretnék készíteni.

 2. Rozy szerint:

  Köszi! Főleg a kislányom érdeme 🙂 Kíváncsian várom a vetélytársak pályamunkáit!

 3. Rozy szerint:

  Kedves kreatív anyukák, háziasszonyok és mindeni aki csak szeret varrni!! Már kezdek rémüldözni, hogy nem lesz senki aki beszáll ebbe az ötletes pályázatba rajtam kívül??? Pedig annyira vártam, hogy jobbnál jobb pólókkal és dekorációs ötletekkel állnak elő a pályázók!! Még van idő!!! Nem bánnám, ha leköröznének a szuper pólódekorálásokkal, abból én is tanulok!!

 4. a Matula ikrek szerint:

  Nyugalom, Rozy, itt a konkurrencia, már mi is beneveztünk! ;o)

 5. Rozy szerint:

  Hurrá!!! 🙂
  Nagyon tetszik a csillagos póló. Kíváncsi lennék az említett ír birkás szatyrocskára is. 🙂

 6. a Matula ikrek szerint:

  Örülünk, hogy tetszik. A szatyrot megnézheted a Régiből újat (regiuj.blogspot.com) blogon. :o)

 7. Horváth Anikó szerint:

  Huha, Böbilla pólója annyira szép, nagyon tetszik nekem. Igazán szép és kreatív!

 8. Rozy szerint:

  Kedves Matula ikrek! Megnéztem a birkás szatyrot és még nagyon- nagyon sok mindent találtam ami nekem tetszik! (Van még ott a tarsolyban póló is amivel lehetne pályázni:”Egy ruhából kettőt 2010.07.07.) De nem akarok itt magam ellen beszélni 🙂

 9. Böbilla szerint:

  Örülök, hogy tetszik, szerintem a többi póló is nagyon ötletes és szép.

 10. borbelya szerint:

  Böbilla, nagyon tetszik, nagyon igényesen megcsináltad!

 11. a Matula ikrek szerint:

  Böbilla, ez tündéri! 🙂 Nemrég került a látókörömbe a szalaghímzés, de nagyon megtetszett, szóval utána kell járjak. 🙂 Te régóta űzöd?
  Rozy, örülök, hogy tetszenek a munkáink! 🙂 Az a virágsoros nem igazán póló, de ha minden a terveim szerint alakul, még ma jövök két újabb pályaművel. 😉

 12. Böbilla szerint:

  Örülök,hogy tetszik,nemrég találtam én is a szalaghimzésre nagyon tetszik érdemes kipróbálni.
  ( csak sajnos sokkal kevesebb az időm, hogy “űzni” tudjam mint ahogy szeretném)

 13. Böbilla szerint:

  Matula ikrek,jobbnál jobb ötletekkel álltok elő,le a kalappal előttetek.( tudom ajánlani:http://szalaghimzés.hu blogot)
  Borbelya,egyszerüen csodálatos.Egy kis farkasfog még hullámokat is tud varázsolni.
  Anikó és Rozy munkáiból is remek ötleteket lehet meriteni.Azt hiszem ezek után én sem fogok félni varrógép alá helyezni a póló anyagot.

 14. borbelya szerint:

  Nagyon tetszenek a munkáitok.:) Az a zipzáros megoldás nagyon szellemes, és egyedi!:)

  Hol lehet ilyen vasalható dolgokat vásárolni?

 15. Anikó szerint:

  Sziasztok!
  Olyan klassz dolgokat varrtok, hímeztek, hogy megint kedvet kaptam és pingáltam egy pólót a kisfiamnak – igaz, kicsit csajszisnak tűnik és még nincs fenn.
  Borbelya nagyon tüneményes az a kis vonat, átmásolnám – próbálnám – a picurom takarójára, ha nem bánod. És köszi a szellemes és egyedi jelzőt.
  Vasalható dolgokat – textilmatrica – a hobbiboltokban lehet vásárolni, de sokat láttam a teszveszen is 😉

 16. borbelya szerint:

  Szia Anikó, ezért tettem közkinccsé! Én azt gondolom, hogy mindenki segytőszándékkal teszi fel az ötleteit, de jól esett, hogy megkérdezted!

  KÖszi a tippet, majd utánanézek a matricának.

 17. a Matula ikrek szerint:

  Böbilla, nagyon tetszik a szivecskés póló is! 🙂
  Borbelya, én abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy egy kupac matricát kaptam ajándékba, de magam is a netet, meg a hobbiboltokat ajánlottam volna.
  Jöttök a blogtalálkozóra? Mert a Csere-bere csomagomban biztos lesz pár matrica. 😉

 18. borbelya szerint:

  Lányok! csak ámulok bámulok annyira jók az ötletek, és a kivitelezés! 🙂

  Matula ikrek: milyen blogtalálkozó lesz?

 19. borbelya szerint:

  Böbilla, egy kérdés: a mosásnál nem jönnek le a szívecskék? Nagyon tetszik!

 20. Rozy szerint:

  Teljesen oda vagyok, hogy ennyi szuper jó póló készült el!!! Nekem már nem lesz időm újabb alkotásra, de az itt pályázók munkáiból igazán jó ötleteket lehet meríteni majd a szabadidő hasznos eltöltésére.

 21. Böbilla szerint:

  Borbelya,még én is csak kisérletezek ezzel a technikával,ez a póló egy kézimosást kb 40 fokon kibirt,még a csillogók is maradtak. Elméletben nem volna szabad lejöjjenek legalábbis a Praktika magazinok szerint.

 22. e-dit szerint:

  Lányok! Ti aztán sziporkáztok! Örülök, hogy ilyen lelkesek vagytok. Már látom, hogy nehéz lesz dönteni.

 23. Böbilla szerint:

  Borbelya, fantasztikusak ezek a pólók,azt hiszem máris ötletet meritettem belőle a következő póló dekorálására ha nem bánod,na nem a pályázatra hanem csak ugy otthonra.

 24. borbelya szerint:

  Böbilla, dehogy bánom.:)))) Használd egészséggel! Ezt a szalvétatechnikát lehet én is kipróbálom majd.

 25. a Matula ikrek szerint:

  Orbis!
  Ez szó szerint tündéri! 🙂

 26. Anikó szerint:

  Orbis!
  Nagyon tündéri a kislányod is, ahogy büszkén feszít! Klasz a póló is!
  Én nagyon élveztem a dekorálást, kösz a sok jó ötletet Nektek.
  E-ditnek pedig a lehetőséget, remélem máskor is kitalálsz valami hasonlót 🙂
  Sziasztok!

 27. e-dit szerint:

  Anikó!
  Folyamatosan lesznek pályázatok. Már meg is van a következő 🙂 Hamarosan indítom. Elöljáróban annyit elárulok, hogy a varrógépet, vagy a kötőtűt, vagy a horgolótűt már elő lehet készíteni hozzá. A hűvös idő közeledtével jól jön majd a gyerekeknek 🙂

  Van tippetek mi lesz a következő pályázat témája? Egy kis nyereményjátékot indítok erről a blogban. Tartsatok velem!

 28. Monaline szerint:

  Mindenki nagyon ötletes,nehezen választanék,ha nekem kellene!:)

 29. Böbilla szerint:

  Orbis!
  Ez aranyos, ha meglátja a kislányom biztos fog ” rendelni” egy ilyen tündérkés pólót.

 30. Orbis szerint:

  Köszi mindenkinek 🙂
  Csak most találtam meg ezt a gyűjteményt 🙂
  Bevallom, én igen elégedett voltam a művemmel, de most, hogy megnéztem a többit is, kicsit elszállt az önbizalmam 😀 nagyon ügyesek vagytok, szuperek a pólók!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*


*

Katalógus

Finomságok tűvel és cérnával

Facebook

Bejelentkezés

Ingyenes szabásminták

Az oldalon található szabásmintákat és varrásleírásokat ingyenesen letöltheted, saját célra használhatod. Üzleti célra NE használd!

Címkék

Új hozzászólások

Archív témák

Online látogatók

 • 0 regisztrált felhasználó.
 • 2 vendég.