Őszi pályázat 2011

Szilvia pályázatai:

Egy nagyon egyszerű dolgot készítettem a Textilország webshopban vásárolt póló anyagból. Nem kell nagy tudomány hozzá, ezért bonyolult leírást sem mellékelek.

Kiszabtam egy egyenlő szárú háromszöget, melynek hosszabbik oldala 60cm. Felénél merőlegest állítottam rá és erre mértem 25cm. Ez a pont lett a háromszög 3.csúcsa.p
Először úgy gondoltam, hogy így hagyom, mivel nem foszlik az anyag, végül mégis sűrű cikk-cakk öltéssel körbeszegtem, úgy, hogy közben nyújtottam az anyagot.
Így kaptam egy fodros szélű kendőt, melyet a lányom fog viselni az ősszel, amíg még sál nem kell.

 

Zita pályázata:

Zsiráfos tolltartó vagy neszesszer

 Nem is emlékszem, hogyan akadtam a boltra, de amint rátaláltam, nagyon megtetszett a zsiráfos plüss, pedig eredetileg fehér és rózsaszín plüss anyagot kerestem. Mivel rózsaszín nem volt, a fehér és a zsiráfos anyag mellett döntöttem, valamint némi rózsaszín festéket is beszereztem. A fehérből sok-sok téli dolgot készítettem, pl.: sálat, neszesszert, mobiltokot. A zsiráfosból pedig megvarrtam egy téglatest formájú neszesszert.

Már akkor éreztem, hogy ez így kicsit kevés. Megfordult a fejemben, hogy talán kéne az oldalára varrni egy zsiráffejet vagy egy fát gyapjúfilcből. Amikor azonban kitettem a facebook oldalamra, egy követőm felvetette, hogy varrhatnék neki végtagokat, farkat és fejet is. Ehhez úgy gondoltam, hogy szükségem lesz némi, bézs, barna vagy narancs plüssre is. Ezek hiányában rendeltem még egy adag festéket a boltból, narancsot és rozsdabarnát. Nagy mázlim volt, hiszen az újabb projekt nem volt bekalkulálva, szükség volt hozzá még egy kisebb adag fehér plüssre, Edit feláldozta számomra az otthon lévő fél métert. J Sikeresen befestettem a fehér plüss egy részét rozsdabarnára és narancsra.

Jött a tervezgetés, rajzolgatás szakasza. Átgondoltam, hogy a tolltartó melyik részét miből szeretném, illetve miből tudom elkészíteni. Be kellett még zipet, vatelint, gyöngyöt, fonalat. Majd a szabás, varrás menetét is átgondoltam.

Sajnos menetközben nem készítettem képeket, mert a pályázatról csak utólag értesültem. Viszonzásképp minden oldalról szeretném bemutatni az elkészült művet. J Íme oldalról,

nem tudom, mennyire látszik, de a füléhez a narancs és a barna plüsst is használtam. Nagyobb méretű fekete gombszemeket kapott, testét a külső zsiráfos plüss, és a belső bélésanyag között vatelinnel béleltem, hogy tartása legyen akkor is, ha nincs megtömve cerkákkal, tollakkal vagy bármi mással.

 

Hátulról: farkához, barna szőrme hiányában, gobelin fonal felhasználása mellett döntöttem. Alulról: a fejénél először nem tudtam, hogyan „zárjam le” a test részét, ez a megoldás végül kifejezetten megtetszett: olyan, mintha mellkasa lenne. J Belül pihepuha narancs vásznat kapott, ja, és lábait, farkát, szarvát, fejét kitömtem. J

Rita pályázata:

Noémi pályázatai:

 

fehér plüssapi: fehér plüssből kivágott cikkekből varrtam, alul a fehér passzé van dupla rétegben, megkötőjét fehér passzéból varrtam  🙂
– az ötletként küldött sál/kendő vékonyabb változata (igaz a képen még a vasalás, tépőzár hiányzik). Rózsaszín tréningruha anyagból készült, a virágos-méhecskés dísz egy maradék rózsaszín virágos-méhecskés pamutvászonról lett kivágva és felvarrva.
kifordítható kiskabát: egyik oldala rózsaszín polár, másik oldala rózsaszín tréningruha anyag, szegője és némi dísze csíkos pólóanyag. Egybe ujjú fazon, beütős patenttal zárható, valamint nyakrésznél egy kis masnis megkötő díszeleg. Mivel kezdő vagyok, a szegés nem igazán tökéletesre sikerült, ezt egy pamutszállal cikkcakk, illetve a karon végigfutó X kézi öltésekkel álcáztam. Kis egyszerű virágocskák díszítik, zöld cikkcakköltés-szárral. Ujja felhajtható mindkét oldalra. Egy kis cselt alkalmaztam, hogy az anyag a varráskor ne csússzon el egymáson: kétoldali ragasztószalaggal rögzítettem, amit természetesen eltávolítottam a munka végeztével. Vasalás előtt, mosás után fényképeztem.
passzés keki nadrág: keki tréningruha anyagból készült, derekán és lábvégein csíkos oliva bordás pólóanyaggal szegett. Jelenleg hosszú bő nadrágként funkcionál 1,5 éves lánykámon, de a 110-es ruhákat hordó fiamra felpróbálva normál halásznadrág, szóval a lánykámnak 3-4 évig szolgálni fog 🙂 Derekán a pólóanyagot fodrosra szegtem. Derékrésze visszahajtható, 2cm-es gumiszalagot fűztem bele. Alja is fel, illetve lehajtható a gyermek méretéhez igazítva.
– 110-es rozsda-keki betétes nadrág: rozsda és keki tréningruha anyagból készült nadrág. Végül is unisex a színe miatt. Egybeszabott nadrág szabásmintájából készült, a betétet először középen végigvarrtam, majd a széleit behajtva rávarrtam, cikkcakk öltéssel díszítettem. Alja duplán tűzött.
110-es barna nadrág rozsda csíkkal: hogy ne legyen olyan macibarna, így a barna tréninganyagot oldalt némi rozsda csíkkal kiegészítettem. Az oldalak összevarrásakor egy kb. 2cm-es rozsda csíkot félbehajtva a két anyag közé fogtam, s együtt varrtam össze, majd belül cikkcakkal tisztáztam egyszerre.

 

 

 

Amire büszke vagyok:
Sötétlila plüssből készült háromrészes melegítőszett. Életem első komoly alkotása, s nem is sikerült rosszul. A szabásmintákat mind Tőled vettem, az előző művekhez is!!!!
Egybeszabott nadrág, raglán ujjú kardigán és kismellény. Zippzárt életemben először varrtam ruhába. Azért azt még gyakorolni kell 🙂
-Nadrág derékrésze 4cm-es gumiszalaggal szűkített, elején díszmasni ékeskedik plüssből, cikkcakkal összeöltve. Alul gumival behúztam, mert még kicsit hosszú, s ne csússzon a talpa alá. Mivel az anyagból nem jött ki a másik nadrág szára, így toldani kellett. A varrást hímzett szalaggal fedtem el.
-A mellény patenttal záródik, nyaka álllónyakú, átlapolós. Mellrészen hímzett mintás szalag fut elől
-A kardigán csúcsos végű kapucnis, ujja és a test találkozásánál a mellénynél és a nadrág lábszárán lévő szalagból használtam a varrás fedésére.
A képen még a kapucni, és a mellény, valamint kardigán aljáról a behúzó zsinór, valamint mosás-vasalás és cérnázás hiányzik.

 

Zsóka pályázata:

Küldeném a varronyámaimat 🙂 Kicsit késve, magamhoz képest, mert ezeket még az enyhe őszi napokra varrtam, csak fotók nem készültek eddig:
1. zöld virágos kord anyagból két rövidnaci. Egyik alul gumis, derekában passzé anyaggal, a másik alul a saját anyagával megoldva, kis masni dísszel, dereka gumis.
2. bordó tréning anyagból a nagynak egy szoknya, virágos betétekkel, a kicsinek egy egyszerű naci, a különlegessége a térdén a polárnyuszi.
3. Vajszínű kord anyagból kantáros ruhácska. Az érdekessége a hátán lévő kantármegoldás.
4. Passzé anyagból két sapi virág díszítéssel.

 

 

Rozy pályázata:

Emese pályázata:

 

Elkészült a negyedik nadrág, ami ahhoz képest egész jól sikerült, hogy cca 1 hónapja varrogatok, ill. netről és könyvből tanulom a fortélyokat… 🙂 Hibái persze vannak bőven, egy profi varrónő biztos elszörnyülködik, de hordható :-).

A nagyobbik lánykámnak készült 122-es méretben a dióbarna mikrokordból, a bélése lila polár. Egyszerű a fazon, hogy könnyen fel- és levehető legyen.

 

Gabi pályázatai

A rózsaszín,kisvirágos kordbársonyból fodros szoknya készült.2 téglalapból áll,az alsó fodor a másfélszerese a felső szoknyarész bőségének.A derekába gumit fűztem,és a 2 fodor találkozásánál keskeny csipkével díszítettem.

Csíkos pólóanyagból sima garbót varrtam,amit nagyon jól ki lehet használni ruhák,mellények alá,vagy csak simán önmagában is.Ilyet magamnak is varrtam a bordó-kék csíkos pólóanyagból,de arról nem készült fotó.

A következő képen csíkos és egyszínű anyagok kombinációjából varrt tunika és egy hozzáillő cicanadrág van.Az oviban teljes volt a siker:)

Végül a bordó pöttyös bébiplüss felhasználásával készült az idei ovis hátizsákunk.

 

Melinda pályázata

Ezt a pizsit 104-es méretben készítettem el kisfiamnak egy Burda szabásminta alapján. Anyaga a jégkék pólóanyag és a hófehér passzé. Nagyon gyorsan elkészül, és szereti is hordani a fiatalember. Díszítésnek vettem rá egy rávasalható kis zsiráfot, ami egyébként is az alvósállata a kisfiamnak. 🙂
Varrásnál az overlock öltéseket használtam, és jersey-tűt, tűzéshez pedig ikertűt.
Hasonlót tervezek még varrni a szahara pólóanyagból, és a kislányomnak is folyamatban van egy pizsi csíkos anyagból.

Dia pályázata

Noémi szabásmintája alapján készült lila wellsoftból és bézs plüssből. Életem első komolyabb alkotása, 1000+1 hibával. A silt része hiányzik még róla, mert azt varrtam össze legelőször és a nagy varrás közepette a kislányom eljátszotta valahová. 🙂

Share

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*


*

Katalógus

Finomságok tűvel és cérnával

Facebook

Bejelentkezés

Ingyenes szabásminták

Az oldalon található szabásmintákat és varrásleírásokat ingyenesen letöltheted, saját célra használhatod. Üzleti célra NE használd!

Címkék

Új hozzászólások

Archív témák

Online látogatók

  • 0 regisztrált felhasználó.
  • 2 vendég.