Fehérnemű varrás – Előszó

Egy ideje már nem jelentkeztem itt a blogon. Sok minden volt mostanában és egy régebbi ígéretem megvalósításán is sokat dolgoztam az utóbbi hetekben. Év elején indult egy sorozat Hogyan tanuljak meg varrni? – címmel, ami folytatódni fog, de most egy új sorozatba szeretnék belevágni. Már rég óta terveztem, hogy írok a fehérneműk varrásáról. Időközben kisebb-nagyobb technikai akadályokba ütköztem, de most úgy néz ki elkészült az anyag nagy része és útjára indulhat a sorozat.

IMG_0294 másolat másolat

VARRJUNK FEHÉRNEMŰT!

A varrás népszerűsége kétségtelenül növekszik. Sokan elégedetlenek vagyunk a keleti tömegtermelés által ránk árasztott ruhadarabokkal, amik sokszor fantáziátlanok, minőségük megkérdőjelezhető és előfordul, hogy ezek ellenére még az áruk is túl magas. A varrás remek és hasznos időtöltés és nem feltétlenül kell drága luxushobbinak lennie. Ha ügyesen csináljuk sokat tudunk spórolni és nem mellesleg egyedi ruhadarabokat hordhatunk. Ha minden szükséges darabot nem is, de sokfélét el tudunk készíteni némi anyag, szabásminta, varrógép és egy kis kreativitás segítségével.

Fehérnemű házi varrására talán még kevesen vállalkoznak. Legnagyobb fejtörést kétségtelenül a melltartó okozza. Igazán jó melltartót találni nehéz és drága mulatság, főleg nagyobb méretek esetében. Házilag komolyabb melltartót varrni szintén eléggé összetett és nagy gyakorlatot igénylő feladat. Bugyit, alsónadrágot, trikót varrni azonban egyáltalán nem bonyolult dolog. Igaz, hogy némi ismeret és egy kis gyakorlás nem árt hozzá, de az alapismeretek elsajátítása után már nem okoz gondot a megvarrásuk, ha egy-egy új darabra van szükség.

Ezzel a sorozattal az a célom, hogy néhány blogbejegyzésen keresztül megmutassam mik azok az alapvető anyagok, eszközök és technikai fogások, amivel Te is könnyedén el tudod készíteni a kedvenc fazonodat akár sorozatban is. Varrhatsz magadnak, gyerekeknek, családtagoknak egyaránt. Sorra vesszük az alapanyagokat, a különböző fazonoknak megfelelő varrási technikákat, trükköket.
Sokféle anyag és fehérnemű fazon létezik és kinek egyik, kinek másik jelenti a kényelmet, mindenkinek megvan a kedvence. Éppen ezért nem csupán egy mintát mutatok, hanem sokféle lehetőséget, amit kedved szerint használhatsz fel a saját stílusodnak, igényeidnek, preferenciádnak megfelelően. Megmutatom, hogyan készítheted el a kedvenc fehérneműd szabásmintáját a lehető legegyszerűbb módon. Igyekszem lépésről-lépésre, a lehető legrészletesebben bemutatni minden mozzanatot.

Remélem felkeltettem az érdeklődésed. Tarts velem az elkövetkező napokban, hetekben!

IMG_0333

Share
Kategória: Fehérnemű Címke:
2 comments on “Fehérnemű varrás – Előszó
  1. Vali szerint:

    Szia! Ezt nagyon jó ötletnek tartom. Kíváncsian várom a folytatást.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*


*

Katalógus

Finomságok tűvel és cérnával

Facebook

Bejelentkezés

Ingyenes szabásminták

Az oldalon található szabásmintákat és varrásleírásokat ingyenesen letöltheted, saját célra használhatod. Üzleti célra NE használd!

Címkék

Új hozzászólások

Archív témák

Online látogatók

  • 0 regisztrált felhasználó.
  • 4 vendég.