Fehérnemű varrása házilag – öltéstípusok

Ebben a részben a fehérneműk varráshoz használható öltésekkel foglalkozunk. Emlékszel, már az elején megnyugtattalak, hogy sima háztartási varrógépen kívül nem lesz szükséged komolyabb szerkezetre. Az egyenes és a cikcakk öltés elegendő, de persze többféle öltés is használható. Vegyük sorra most ezeket!

EGYENES ÖLTÉS

straight-stitch Tovább ›

Kategória: Fehérnemű Címke: , ,

Fehérnemű varrása házilag – A szabás

Előző részekben a fehérnemű varrás alapjait és a szabásminta készítés legegyszerűbb módját vettük át. Miután elkészült a szabásminta következhet maga a szabás. Ne feledd, ahogy már fentebb volt róla szó, szabás előtt mindenképp avasd be a kiválasztott anyagot! Ha már ez is megvan akkor, lássuk mire lesz még szükséged a szabáshoz!

IMG_0295 Tovább ›

Kategória: Fehérnemű Címke: , ,

Fehérnemű varrása házilag – A szabásminta

A jó fehérnemű egyik fő ismertető jegye, hogy nem vagyunk tudatában annak, hogy viseljük. Miután felvettük eszünkbe sem jut, hogy rajtunk van. Ha mégis akkor valami gond van, ami megzavarja a komfortérzetünket, kényelmünket. Hogy mit tartunk kényelmesnek, kellemes viseletnek az nagyon szubjektív dolog. Sokfélék vagyunk alkatunkat, személyiségünket, igényeinket tekintve. Sokféle anyag és fehérnemű fazon létezik és kinek egyik, kinek másik jelenti a kényelmet.

Eddig átvettük, hogy milyen anyagokra van szükséged ha fehérneműt szeretnél varrni. Az előző részeket az alábbi linkeken találod:

Lehet, hogy közben már be is szereztél minden szükséges alapanyagot és jöhet a következő kulcsfontosságú dolog, ami nem más mint a szabásminta. Ez sok fejtörést szokott okozni. Honnan, hogyan, milyen szabásmintát használj?

DSC_1411 (1)

Lássuk milyen lehetőségek vannak! Tovább ›

Kategória: Fehérnemű Címke: , , , , ,

Fehérnemű varrása házilag – Gumiszalagok és egyebek

Folytatódik a fehérnemű varrásról szóló sorozatunk. Az elősző részben szó volt a varrógépről, varrógéptűről és a felhasználható textilfajtákról. Ha lemaradtál a bejegyzést az alábbi linkre kattintva elolvashatod:

Fehérnemű varrása házilag – Az alapok

Amire még szükség van a fehérnemű varráshoz azok a különböző gumiszalagok. Ezekből sokféle létezik, a pikós gumitól, az Y vagy szegőgumin át egyészen a különböző csipkegumikig. Vegyünk át most néhányat ezek közül!

Gumiszalag

DSC_0887 Tovább ›

Kategória: Fehérnemű Címke: ,

Fehérnemű varrása házilag – Az alapok

Ha fehérneműt szeretnél varrni nem árt ha tudod mik azok az alapvető eszközök, alapanyagok amikre szükséged lesz. Ebben a részben ezeket vesszük sorra.

A VARRÓGÉP

singer Tovább ›

Kategória: Fehérnemű Címke: ,

Katalógus

Finomságok tűvel és cérnával

Facebook

Bejelentkezés

Ingyenes szabásminták

Az oldalon található szabásmintákat és varrásleírásokat ingyenesen letöltheted, saját célra használhatod. Üzleti célra NE használd!

Címkék

Új hozzászólások

Archív témák

Online látogatók

  • 0 regisztrált felhasználó.
  • 4 vendég.