Pizsama nadrág varrása lépésről-lépésre

Kezdőknek szóló sorozatunkban eddig átvettünk néhány elméleti dolgot, most kicsit gyakorlatiasabb vizekre evezve egy nagyon egyszerű, könnyen kivitelezhető pizsama naci varrásának lépéseit mutatom be. Egyébként is szüksége volt új pizsire a legkisebbemnek, gondoltam dokumentálom a folyamatot.

IMG_0045

Kis 4 évesem fiú létére eléggé öntudatos az öltözködés terén. Vannak ruhadarabok amiket nem hajlandó felvenni és vannak kedvencek, amiket le sem lehet rángatni róla. Ilyen az egyik kockanadrágnak nevezett, barna kockás pizsi nacija is, ami egyrészt már jócskán bokalengető, másrészt sikerült nemrég valamivel jól összefoltozni. Ha kockás kell legyen kockás, ezért keresgéltem az anyagaim között és találtam egy kék kockás, egyfalas jersey anyagot. Remélem megfelel majd a fiatalúrnak. Találtam még egy csíkosat is, hátha ez is jó lesz, úgyhogy végül rögtön kettőt szabtam ki.

A kedvenc egybeszabott, oldalvarrás nélküli mintámat használtam. Azért szeretem ezt a fazont mert szabni és varrni is gyorsabb és kényelmesebb viselni is. Ha nagy mintás anyagból szabsz nem törik meg a minta az oldalvarrásnál, így sokkal szebb lesz az eredmény. Leggings esetében is nagyon praktikus.

IMG_0015

A VARRÁS MENETE

A kiválasztott anyagból kétszer kell kiszabni az eleje-háta elemet! Színt színnel szemben összehajtottam és összevarrtam a belső szárakat. Lock gépet használtam, de háztartási varrógépen overlock öltéseket is használhatsz. Ha az anyag nem túl rugalmas akkor egyenes öltés és tisztázáshoz cikkcakk öltés is megfelel.

IMG_0018

IMG_0019

A nadrág két szárát egymásba dugtam, összetűztem a nadrág ülepét és ezt is végigvarrtam.

IMG_0020

 

IMG_0023

3 cm széles gumiszalagból levágtam a szükséges méretet, majd a két végét összevarrtam.

IMG_0025

IMG_0026

A gumin megjelöltem a háta, eleje középpontot és az oldalakat és hozzátűztem a nadrág derékrészéhez a fonák oldal felől. A közép és oldalvonalakat egyeztettem, hogy a gumi egyenlően legyen elosztva. Lockal végigvarrtam úgy, hogy közben a gumit egyenletesen hozzáigazítottam a derékrész méretéhez. Ha nincsen lockod, itt egyszerű cikkcakk öltést is használhatsz a gumi felvarrásához.

IMG_0029

IMG_0031

A gumizott derékrészt visszahajtottam a gumi szélességének megfelelően, gombostűvel rögzítettem és a nadrág színoldala felől ikertűvel végigvarrtam. Szintén ikertűvel szegtem fel a nadrág két szárát is.

IMG_0032

IMG_0033

  IMG_0040

Kapott még egy kis címkét is a nadrág, hogy kis tulajdonosa tudja melyik az eleje és a háta.

IMG_0042

Ennyi az egész. A fényviszonyok miatt képek minősége nem tökéletes, de azért remélem a lényeg látható, érthető. Gyakorlatilag ugyanezekkel a lépésekkel varrhatsz egyszerűbb játszónadrágot, pizsamát, leggings-t is. Itt a blogon már számos bejegyzés született a rugalmas anyagok varrása, öltésprogramok, ikertű használata kapcsán. Ha elakadsz valahol, keress rá a témákra a bejegyzések között! Ha bármi kérdésed van szívesen segítek ha megírod!

Share
Kategória: Varrás lépésről-lépésre Címke: , , ,
5 comments on “Pizsama nadrág varrása lépésről-lépésre
 1. zsuzsa szerint:

  Remekül használható leírás, köszönet!! A kérdésem, hogy felnőtt méretű szabásmintát (oldalvarrás nélküli) honnan tudnék letölteni? Köszönöm ezt is!

 2. Nóri szerint:

  Szia!

  Nagyon tetszik a gatya és szuper a leírás is, de nem tudom leölteni a szabásmintát, ami pedig igencsak nagy segítség lenne, mert még nincs iagzán gyakorlatom a varrásban. Láttam, hogy regisztrálni kell hozzá, de mikor rányomok erre a menüpontra azt írja ki, hogy jelentkezzek be, ami persze nem működik, mert nem vagyok regisztrált tag. Illetve néztem és az elfelejtett jelszónál is ezt dobja ki. Mi lehet a probléma?

 3. e-dit szerint:

  Először a felhasználónévhez és jelszóhoz is írd azt hogy: wp Ezután lehetsaját névvel és jelszóval regisztrálni. Ez vmi biztonsági izé az oldalon amit nem tudunk kiiktatni.

 4. Karl Monika szerint:

  Hello. Meg szeretnem kerdezni h mi a meretado? Valoszinü a csipöböseg??? Hogy kezdjem el ezt A gumisdereku nadragot? A kislanyom merete derekböseg: 56 nadragkülsö hossz 76 belsö hossz: 52.nagyon megköszönnèm a valaszt! Üdv Monika Karl

 5. e-dit szerint:

  Érdemes egy már meglévő nadrághoz igazítani a méretet.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*


*

Katalógus

Finomságok tűvel és cérnával

Facebook

Bejelentkezés

Ingyenes szabásminták

Az oldalon található szabásmintákat és varrásleírásokat ingyenesen letöltheted, saját célra használhatod. Üzleti célra NE használd!

Címkék

Archív témák

Online látogatók

 • 0 regisztrált felhasználó.
 • 7 vendég.