Hogyan tanuljak meg varrni? – Új sorozat a blogon!

Köztudott, hogy a szabás-varrás, mint szakma az utóbbi időkben elveszítette régi dicsőségét, megbecsülését.  Sajnálkozunk azon, hogy a keleti országok letarolták a hazai textilgyárak, varrodák, szabóságok nagy részét. A varrónők nevetségesen alacsony fizetésért, sokszor rossz körülmények között kénytelenek dolgozni, már ha egyáltalán a szakmájukban maradnak. Tény ami tény, az elmúlt évtizedek változásai nagy sebeket okoztak a szakmának.

sewingprintablevintageimage-graphicsfairy2c

Azonban azt is látni kell, hogy mindezek ellenére az utóbbi években, számos kreatív hobbi mellett megnövekedett a varrás népszerűsége is. Sokan elégedetlenek vagyunk a keleti gyártósorokon, kétes körülmények között készült ruhadarabok fantáziátlansága, minősége, sokszor irreális ára miatt és igyekszünk házilag megvarrni saját magunk és családtagjaink ruhadarabjait. Ha minden szükséges darabot nem is, de sokfélét el tudunk készíteni némi anyag, szabásminta, varrógép és némi kreativitás segítségével.

A varrás népszerűségének növekedésében ennek a szép szakmának a szellemét látom megújulni. Igaz ugyan, hogy a textilipart, szabóságok, varrodák számát megtizedelte és talán földbe is döngölte a keleti tömegtermelés, mégis nagyszerű látni ahogy utat tör magának és újraéled az otthonokban azáltal, hogy egyre többen és többen kapnak kedvet a varráshoz. Mi lányok, asszonyok, anyukák, nagymamák saját kezűleg szabunk és varrunk magunknak és a családtagjainknak, sőt egyre többen vágnak bele saját vállalkozásba is.

mainimg

ÚJ SOROZAT INDUL – VARRÁSRÓL KEZDŐKNEK

A fentiekhez kapcsolódóan most, év elején egy új sorozat veszi kezdetét itt a blogon. Néhány bejegyzésen keresztül azoknak szeretnék segíteni és hasznos tanácsokat adni, akik mostanában vágnak bele a varrással való ismerkedésbe. Ha Te is így vagy ezzel, akkor neked szólnak majd a következő cikkek. Új évet kezdtünk, kipihentük a múlt év fáradalmait, ilyenkor nagy a lendület, mindenki nyitott az új dolgokra. Remek alkalom ez a tanulásra, új  ismeretek megszerzésére.

A varrás nem feltétlenül tehetség kérdése. Kellő szorgalommal, gyakorlással ugyanúgy megtanulható, elsajátítható mint az autóvezetés vagy sok más tevékenység. Ebben a sorozatban igyekszem összefoglalni, sorra venni azokat az alapvető dolgokat, amik az indulásban segítségedre lehetnek. Manapság minden szükséges alapanyag, eszköz, ismeretforrás karnyújtásra van csupán, csak meg kell ragadni és belevágni a kalandba. 🙂

Tarts velem TE is!

Share
Kategória: Közlemény és egyéb, Varrás alapok Címke: , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*


*

Katalógus

Finomságok tűvel és cérnával

Facebook

Bejelentkezés

Ingyenes szabásminták

Az oldalon található szabásmintákat és varrásleírásokat ingyenesen letöltheted, saját célra használhatod. Üzleti célra NE használd!

Címkék

Archív témák

Online látogatók

  • 0 regisztrált felhasználó.
  • 3 vendég.