Amit a bébiplüssről tudni kell

Bébiplüss nélkül nem képzelhető el egy kisgyerek ruhatára és környezete sem. Az első rugik, sapkák, pulcsik, pihe-puha, forgó- pörgő, gyömöszölni való játékok legnépszerűbb alapanyaga. Tudsz róla mindent amit tudni érdemes?

Ha nem, akkor gyorsan olvass tovább!

A bébiplüss készítése:

A plüss a kötött kelmék közé sorolandó. A készítése úgy zajlik, hogy az egyfalas, vagy egyszínoldalas kelmébe az alapfonal mellett egy plusz fonalat is beledolgoznak ami a felületén hurkokat képez. Ezeket a hurkokat átvágják, fésülik és egyenes felületűre nyírják. Így jön létre, bársonyos tapintású bébiplüss. Anyagösszetételük általában 80 % pamut és 20 % poliészter.

Jellemzői:

A bébiplüss nagyon finom, kellemes tapintású, puha kelme. Emellett minkét irányban rugalmas, jó esésű és meleg anyag. Jól festhető. Bár ritkán látni méteráru üzletekbe a csíkos és mintás változatait, de sokféle létezik.

Szabás, varrás, vasalás

A plüss bolyhosságából adódóan minden irányban más-más színárnyalatot mutat. Ezért a szabásánál fontos szempont, hogy a ruhadarab minden elemét azonos irányban szabjuk ki.

Varrásnál célszerű gombostűvel összetűzni, vagy összefércelni az anyagokat, mivel könnyen elcsúszhatnak a varrás során. Vékony tűt és cérnát használj a varráshoz!

Mindig a fonákoldalról vasald a plüsst! Lehetőleg gőzölős vasalóval, óvatosan emelgetve és ne rányomva, ide-oda húzgálva!

Mi készülhet belőle?

Nem kérdés, hogy babaruhák minden fajtában és mennyiségben, sapkák, rugik, felsők, nadrágok. Érhetetlen számomra miért nem látok bébiplüssből készült takarókat úton-útfélen a babakocsikban. Oké, hogy a polár is jó meleg anyag, de a plüss szerintem magasan übereli.

Nagyobb gyerekeknek is szuper anyag szabadidő ruhákhoz, játszónadrágokhoz.

Játékok is mehetnek minden mennyiségben. Rongyik, csörgők, babakockák, babák, plüssállatok és hasonló játékok.

Még 1-2 fontos jellemző

Sokan drágának tartják a bébiplüsst, és valóban nem tartozik az olcsó méteráruk közé.  Csíkosak, mintásak végképp húzósak. Tény ami tény, viszont a plüssnél tartósabb, strapabíróbb anyagot nem sokat találunk. Rendkívül jól mosható. Az óvodai játszónadrágokhoz a legjobb választás. Nálunk még nem volt olyan sár vagy fűfolt amit ne tudtam volna kimosni a plüss nadrágokból. Van olyan plüssből készült nadrágunk amit hat éve hordanak a gyerekeim. A lányom kapta még pár hónapos korában, aztán a fiam örökölte meg és még mindig használjuk. Jelenleg térdig érő pizsama nadrágként funkcionál. A hat év alatt már volt rajta minden. Nem is részletezem… egy kisgyerekes anyuka biztosan tudja mire gondolok. Látszik ugyan rajta, hogy már nem vadonat új, de még mindig jól tartja magát. Egyébként halványsárga színű és jelenleg sincs rajta egyetlen folt sem.

Share
Kategória: Alapanyagok, Eladó méteráru, Hasznos tippek, Játékok, Méteráru webáruház, Ruhák, Varrás alapok Címke: , , , , , , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*


*

Katalógus

Finomságok tűvel és cérnával

Facebook

Bejelentkezés

Ingyenes szabásminták

Az oldalon található szabásmintákat és varrásleírásokat ingyenesen letöltheted, saját célra használhatod. Üzleti célra NE használd!

Címkék

Új hozzászólások

Archív témák

Online látogatók

  • 0 regisztrált felhasználó.
  • 5 vendég.