Textilfestés házilag II.

Folytatom a textilfestésről szóló sorozatot. Ahogy ígértem az első részben, mutatom az eredményt is. Sajnos amikor épp a festékekkel pancsoltam már este volt, vagy borongós idő, így nem nagyon sikerült jó képeket készíteni. Emellett be kell vallanom, hogy az alkotás lázában sokszor meg is feledkezem a fotózásról.

Ha Te magad is szeretnél textilt festeni, klikkelj a képre!

Akik csak most kapcsolódnak be a textilfestő sorozatba azok ITT olvashatják az első részt. Az orgonalilára festett len és hímzett pamut a fenti képen látható. Emellett festettem egy kis négerbarnát is, az előzőhöz hasonlóan mikróban.  Erről a módszerről ITT olvashatsz bővebben.

A barna lében egy adag molinó, bébiplüss, és flanel fürdőzött. A nyerő egyértelműen a bébiplüss lett. Szuper egyenletes és szép színt kaptam. A flanel is szinte tökéletesen egyenletes eredményt mutatott. Mindkettő finom, meleg, kellemesen mackós anyag lett. A flanelből ing, a plüssből pulcsi készül majd hamarosan. A visszamaradt festékbe beletettem a második körben még egy darab plüsst, ami szintén csuda egyenletes lett,  noha egy árnyalattal világosabb színben.

Az orgonalilára festett len anyag volt az első amiből ruha készült, de erről majd a következő részben. Folyt. köv.

 

Share
Kategória: Textilfestés Címke: , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*


*

Katalógus

Finomságok tűvel és cérnával

Facebook

Bejelentkezés

Ingyenes szabásminták

Az oldalon található szabásmintákat és varrásleírásokat ingyenesen letöltheted, saját célra használhatod. Üzleti célra NE használd!

Címkék

Új hozzászólások

Archív témák

Online látogatók

  • 0 regisztrált felhasználó.
  • 1 vendég.