Textilfestés házilag II.

Folytatom a textilfestésről szóló sorozatot. Ahogy ígértem az első részben, mutatom az eredményt is. Sajnos amikor épp a festékekkel pancsoltam már este volt, vagy borongós idő, így nem nagyon sikerült jó képeket készíteni. Emellett be kell vallanom, hogy az alkotás lázában sokszor meg is feledkezem a fotózásról.

Ha Te magad is szeretnél textilt festeni, klikkelj a képre!

Akik csak most kapcsolódnak be a textilfestő sorozatba azok ITT olvashatják az első részt. Az orgonalilára festett len és hímzett pamut a fenti képen látható. Emellett festettem egy kis négerbarnát is, az előzőhöz hasonlóan mikróban.  Erről a módszerről ITT olvashatsz bővebben.

A barna lében egy adag molinó, bébiplüss, és flanel fürdőzött. A nyerő egyértelműen a bébiplüss lett. Szuper egyenletes és szép színt kaptam. A flanel is szinte tökéletesen egyenletes eredményt mutatott. Mindkettő finom, meleg, kellemesen mackós anyag lett. A flanelből ing, a plüssből pulcsi készül majd hamarosan. A visszamaradt festékbe beletettem a második körben még egy darab plüsst, ami szintén csuda egyenletes lett,  noha egy árnyalattal világosabb színben.

Az orgonalilára festett len anyag volt az első amiből ruha készült, de erről majd a következő részben. Folyt. köv.

 

Share
Kategória: Textilfestés Címke: , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*


*

Katalógus

Finomságok tűvel és cérnával

Facebook

Bejelentkezés

Ingyenes szabásminták

Az oldalon található szabásmintákat és varrásleírásokat ingyenesen letöltheted, saját célra használhatod. Üzleti célra NE használd!

Címkék

Archív témák

Online látogatók

  • 0 regisztrált felhasználó.
  • 2 vendég.