Textilfestés fazékban

Az alábbi sorokat igazából kedves olvasóm és vásárlóm Noémi kommentjéből emeltem át, amit az előző Textilfestés házilag I. című bejegyzéshez írt. Szerintem megér egy külön bejegyzést. Noémi a textilfestés hagyományos módszerét festi le nekünk.

“Én a hagyományos festési módszert választottam, fazék-fakanál-só. A fazékban összekevertem a festéket és a szedőkanálnyi/fél bögrényi sót, feloldottam egy kis vízben, majd pótoltam a leírásban szereplő mennyiségre, felforraltam, s beletettem az anyagot. Forraltam-kavargattam a leírt ideig, kihalásztam az anyagot a bögre ecettel elkevert öblítővízbe, alaposan átnyomkodtam, majd kiöblítettem még jópárszor folyó víz alatt. Utána a hagyományos módon mostam és vasaltam. Azóta többször mostam már, nem fakult, nem fogott, tökéletes!
 
Fehér plüsst festettem meggybordó festékkel.
Mind a két termék Textilországos, kiváló minőségű, nagyon szépen, egyenletesen és tartósan fogta be az anyagot – és a fakanalat is :) :) (mondjuk rá van írva a tasakra, hogy fapácként is használható) Ez a fakanál színezős lesz, bár aki szereti az egyedi színes fakanalat, az akár több színűt is kreálhat belőle :) Az inox fazekat ugyan kissé befogta, de könnyen lejött róla.
Egyre kell csak odafigyelni: a CÉRNÁra!!! Bár én a kész ruhácskát színeztem, mert az adott anyagból egyszerre több mindent is varrtam, s – gondolom a cérna összetétele miatt – nem fogta be, s a még nem levágott szálak fehéren kandikáltak.
Így célszerű vagy az anyagot színezni varrás előtt, vagy a festendő színnel egyező cérnával varrni.
 
Köszönöm Editnek a kiváló minőségű termékeket!
 
Sok sikert mindenkinek!!!”
 

Én köszönöm a hasznos hozzászólást és a méltató szavakat! 🙂

 

Ha kedvet kaptál a textilfestéshez, klikkelj IDE!

 

Share
Kategória: Textilfestés Címke: , , , , ,
One comment on “Textilfestés fazékban
 1. Nagyné Noémi szerint:

  Nagyon jó ez a kép!!!! Találó 🙂 🙂 🙂 🙂
  Neked nincs mit megköszönnöd, a véleményünkre, tapasztalatainkra, ötleteinkre vagy kíváncsi, amit szívesen megírunk.
  A sok pozitív hozzászólásokat csakis Magadnak köszönheted, hogy sok ötletet, kiváló termékeket jó áron, kedves kiszolgálással juttatsz el hozzánk!
  Mi köszönjük, hogy segítessz, segítünk egymásnak az oldaladdal. 🙂
  Szép napot!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*


*

Katalógus

Finomságok tűvel és cérnával

Facebook

Bejelentkezés

Ingyenes szabásminták

Az oldalon található szabásmintákat és varrásleírásokat ingyenesen letöltheted, saját célra használhatod. Üzleti célra NE használd!

Címkék

Archív témák

Online látogatók

 • 0 regisztrált felhasználó.
 • 4 vendég.