Nyári szünet és ruhafestés

A blog szempontjából hosszúra nyúlt a nyári szünet.Nem sok idő jutott a varrásra mostanában, de azért néha leporolom a gépeimet. Most egy nem varrós ötletet hoztam.

Igazából csak egy kis feljavításról van szó. Sajnos nem fotóztam az előzményt csak a végeredményt. Történt még tavasszal, hogy szert tettünk erre a kis H&M szoknyára és NEXT felsőre, aztán egy pitypangszedés megpecsételte a sorsukat. Akkoriban még egészen halovány, mondanám fáradt rózsaszín volt mindkettő. A pitypang tejszerű leve pedig sok kis, sárga félkör-kör alakú foltot hagyott rajtuk. Hiába volt minden foltoldási kísérlet. Sajnáltam mert szerettük mindkét ruhadarabot. Ecetes olló helyett kaptak még egy esélyt és egy fazékban, ciklámen színű festéklében merültek alá. Ez lett az eredmény. A foltok nem látszódnak. Hurrá!  A festés tökéletesen egyenletes lett, és még a póló gombos, gyöngyös, hímzett mintáját is jobban kiemeli az új szín. Szóval ha egy kedvelt ruhadarab színe nem tetszik, kifakul, foltos lesz, zutty a ruhafestékbe!

Share
Kategória: Ruhák, Textilfestés Címke: , ,
2 comments on “Nyári szünet és ruhafestés
  1. Zsuzsanna Matula szerint:

    Jaj, de jó, hogy visszajöttél! :o)
    A textilfestés valahogy olyan kiszámíthatatlannak tűnik, neked többnyire jó a tapasztalatod vele?

  2. e-dit szerint:

    Többször is írtam a textilfestésről. Vannak alapvető szabályok amit érdemes betartani a jó eredményhez. A festék mennyisége, adagolás, hőfok stb… Ha ezeket betartjuk akkor az eredmény jó lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*


*

Katalógus

Finomságok tűvel és cérnával

Facebook

Bejelentkezés

Ingyenes szabásminták

Az oldalon található szabásmintákat és varrásleírásokat ingyenesen letöltheted, saját célra használhatod. Üzleti célra NE használd!

Címkék

Archív témák

Online látogatók

  • 0 regisztrált felhasználó.
  • 3 vendég.