Pólótuning

Tavasz van és megint frissíteni kell a gyerekek ruhatárát. Tudom közhely, de nőnek mint a gomba. A kivillanó derekak kíméljenek, főleg amikor ilyen szeles, változékony még az idő! Általában nem rohanok rögtön a boltba vásárolni. Először átnézem mi az ami még menthető. Egyrészt spórolás, másrészt kreatív kihívás. Ami széltében még jó, csak épp rövid az általában kaphat még egy esélyt némi átlényegülés után. Ez történt ezzel a halvány zöld pólóval is. A pocak már bőven kivillant, és volt némi festékfolt is itt-ott.

Kis kotorászás után előkerült még egy darab maradék pólóanyag és egy korábbi varrományból visszamaradt, már felszegett virágos pamutvászon. Hadd apadjon a maradékok halmaza! Két legyet egy csapásra.

Mindössze annyit tettem, hogy még rövidebbre vágtam a pólót, hozzá varrtam az egyszerű, téglalap alakú, maradékot és az aljára a pamutvászon fodrot. A leleső zöld anyagból még némi dekorációra is futotta. Így lett belőle ez a tunika:

A vesszőcsacsi egy bibliai színdarabhoz készült, a korábbi vesszőparipa szabásmintája alapján.

 

Share
Kategória: Gyerekruhák, Hasznos tippek Címke: , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*


*

Katalógus

Finomságok tűvel és cérnával

Facebook

Bejelentkezés

Ingyenes szabásminták

Az oldalon található szabásmintákat és varrásleírásokat ingyenesen letöltheted, saját célra használhatod. Üzleti célra NE használd!

Címkék

Archív témák

Online látogatók

  • 0 regisztrált felhasználó.
  • 8 vendég.