(Pó)lómentő akció

Meg kellett menteni. A kedvenc volt. Kinyúlva, kinőve is hordani akarta. Végülis megértem, szép kis jószág! Jobb sorsra érdemes. Hát megmentettem.

Az eredeti rózsaszín póló 104 -es, kinyúlt nyakú darab volt. Többször próbáltam kiselejtezni mondván, hogy 122-es mérettel már mégse kellene hordani, de nagy ellenállásba és tiltakozásba ütköztem.

Aztán hirtelen kezembe akadt egy rég elfeledett csíkos pólóanyag és akkor olló alá került a paci. Szabásminta is volt, Elna is készen állt a bevetésre, hát belevágtam. Szó szerint.

Az anyagot kiszabtam, a minta hátoldalára ragasztófátyolt vasaltam, majd felvasaltam és letűztem. Összevarrtam a póló elejét, hátát, ujjait. Elkészült a nyakrész, az alját és az ujjakat szintén lockal szegtem körbe. Szeretem ezt a gépet, mióta megvan forradalmasította a munkát. Villámgyorsan lehet vele dolgozni. Az ötlettől a végeredményig kb. 1 óra telhetett el. Volt is nagy öröm! Már rohant megmutatni a szomszéd kislánynak aki szintén nagy lovas. Most varrta nekem Anya! -hallottam az udvarról. Büszke volt és boldog. Nekem ez elég. Lehet, hogy egy bolti, márkás ruha szebb, drágább, de nincs meg benne az a plussz, az a titok ami igazán értékessé teszi. Legalábbis nekünk.

Share
Kategória: Gyerekruhák Címke: , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*


*

Katalógus

Finomságok tűvel és cérnával

Facebook

Bejelentkezés

Ingyenes szabásminták

Az ingyenes szabásminták és varrásleírások eléréséhez regisztráció szükséges. Ha a keresett bejegyzés nem jelenik meg REGISZTRÁLJ, vagy ha már megtetted, JELENTKEZZ BE! FONTOS! Ha regisztrálás nem sikerül, felhasználónévhez és jelszóhoz is azt kell beírni, hogy: wp Ezután lehet regisztrálni saját névvel és jelszóval.

Címkék

Archív témák

Online látogatók

  • 0 regisztrált felhasználó.
  • 4 vendég.