Pólók maradék anyagokból

Pár hónapja vettem némi szálhibás pólóanyagot. Itt-ott lyukak voltak rajta, de a szabásnál sikerült úgy kikerülni, hogy lett belőle két egyszerű póló magamnak és nemrég a maradékból a lányomnak is összedobtam egy felsőt a maradékok apasztásának jegyében. Persze ez utóbbihoz kellett egy kis pótlás, mert nem lett volna elég hosszú, de megoldottam egy színben passzoló anyaggal.

Jól sikerült, elégedett vagyok az eredménnyel. A lockoló gépemnek köszönhetően gyorsan és szépen sikerült megvarrni. Egy igazi áldás ez a gépezet. Nélküle sokkal körülményesebb lenne a kétfalas pólóanyag varrása, mivel hajlamos varrás közben megnyúlni, és használat során a rugalmatlan varrat könnyen szakad. A lock ezeket a problémákat sikeresen kiküszöböli és a gyorsasága is nagy előny. Egyszerre varr és szeg. Csak szuperlatívuszokban tudok róla beszélni. A pólók felhajtásához az ideális a fedőző gép lenne, de mivel ilyenem még nincs általában szűrű szegéssel oldom meg a dolgot, így nem kell felhajtani. Eseteként bevetem az ikertűt is, amivel egész jól lehet imitálni a fedőző varrást. Sajnos azért ez nem eléggé rugalmas varrat, így csak kevésbé nyúlós anyagoknál érdemes használni.

Share
Kategória: Gyerekruhák, Textilfaló, Varrógép Címke: , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*


*

Katalógus

Finomságok tűvel és cérnával

Facebook

Bejelentkezés

Ingyenes szabásminták

Az oldalon található szabásmintákat és varrásleírásokat ingyenesen letöltheted, saját célra használhatod. Üzleti célra NE használd!

Címkék

Archív témák

Online látogatók

  • 0 regisztrált felhasználó.
  • 5 vendég.