Lyukas pólók javítása

Van egy kosaram amiben a kisebb-nagyobb javításra szoruló ruhákat gyűjtögetem. Ha akad egy kis nyugalmas szabadidőm – ami mostanában a legkisebbem aktivitása okán igen ritkán fordul elő – sorra veszem és javítgatok néhányat. Most két lyukas póló került a kezeim közé. Igaz csak egész kis lyukak keletkeztek rajtuk, de az ilyenekből szoktak lenni az egyre nagyobbak, egyre kevésbé javíthatók, úgyhogy a forgalomból kivonva a kosárban várakoztak egészen eddig. Rejtélyes módon a lányom pólói mindig ugyanazon a helyen lyukadnak ki.  Úgy látszik az iskolában van valami pólók kilyukasztására szakosodott akármicsoda. Nyomozásba nem kezdtem, inkább nekiláttam a javításnak. Mutatom mit tegyél, ha Nálad is akad otthon hasonló balesetet szenvedett gyerekpóló.  

lyukak a pólókon

Kedvenc pólókról nehéz lemondani. Az apró lyukakkal viszonylag könnyű elbánni, érdemes is minél előbb orvosolni a problémát. A lyukat színben harmonizáló cérnával, néhány öltéssel húzd össze!

Ezzel akár készen is lehetnénk, de nem. Jó lenne eltüntetni a varrást, mert mi tagadás azért így is látszik.

hőre puffadó festékek

Itt jön a képbe az igen hasznos hőre puffadó festék. Érdemes belőle beszerezni néhány színben. A gyerekeknek is remek, unaloműző elfoglaltság a szünet idejére, hiszen sok mindent lehet vele dekorálni és lám javításra is jó. 

A lovas pólónál az összevarrt lyukhoz nyomtam négy kis sárga pöttyöt, majd még három helyre hasonlóképp. Így apró virágok lettek a pólón. A bicajos leányzó esetében adottak voltak a szívecskék, úgyhogy a lyukra szívecske került. Még pár helyre nyomtam a pink festékből, hogy harmonikusabb legyen az összkép. Ezután már csak meg kell várni amíg a festék megszárad és óvatosan átvasalni, hogy a festék a hő hatására felpuffadjon. Nem szabad rányomni a vasalót, elég ha a hátoldala felől fölé tartod pár percig míg kellőképp átmelegszik. Akár hajszárítót is használhatsz a festék felmelegítésére. A lovas pólónál a virágok közepébe még varrtam egy-egy gyöngyöt is.

 

Használhatod ezt a módszert kimoshatatlan foltok, esetleg nagyobb lyukak eltüntetésére is. Lényeg, hogy a pólóhoz színben harmonizáló festéket és mintákat használj! Nos tetszik az ötlet?

Share
Kategória: Gyerekruhák Címke: , , , ,
3 comments on “Lyukas pólók javítása
 1. Ági szerint:

  A hőre puffadó festékkel javított-díszített póló hány fokon mosható mosógépben?

 2. e-dit szerint:

  30-40 fokon, kifordítva nem szokott nálam gond lenni. Arra érdemes figyelni, hogy ne legyen túl vastag a festékréteg. Elég vékonyan felvinni a festéket, mert kb 2-3 szorosára duzzad a hőtől.

 3. Ildi szerint:

  Sziasztok!

  Még egy ötlet (igaz ez csak lányoknál működik) összevarrom az apró lyukat és gyöngyöt varrok rá, és még egy-két helyre, mintha mindig is a pólón lettek volna:-)
  Apró , kimoshatatlan foltoknál is használom.

  Üdv Ildi

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*


*

Katalógus

Finomságok tűvel és cérnával

Facebook

Bejelentkezés

Ingyenes szabásminták

Az oldalon található szabásmintákat és varrásleírásokat ingyenesen letöltheted, saját célra használhatod. Üzleti célra NE használd!

Címkék

Archív témák

Online látogatók

 • 0 regisztrált felhasználó.
 • 6 vendég.