Kinőtt pólók új élete

A lányom pici kora óta nagyon öntudatos az öltözködés terén és mivel lassan, de biztosan közeleg a kiskamasz korszak ez egyre inkább fokozódni látszik. Már hosszú ideje lemondtam arról, hogy befolyásolni próbáljam a nekem tetsző stílus irányába. NEM és NEM.  Neki saját stílusa van, ami az enyémmel ritkán találkozik, ezt el kellett fogadnom. Manapság csak és kizárólag előre egyeztetett tervek, anyagok, minták alapján varrok neki ruhákat, mert lássuk be eléggé hamvába holt dolog órákat tölteni egy ruha megvarrásával, amit a tulajdonosa nem hajlandó hordani. Szokásunkká vált, hogy évszakváltások alkalmával közös gardróbrendezést tartunk, melynek keretében átnézzük, hogy melyek azok a ruhadarabok, amik már kicsik, de egy kis átalakítással még menthetőek. Mindig akadnak kedvenc pólók, felsők amik kapnak még egy esélyt. Itt a blogon már jópár pólómentő bejegyzés íródott.

Most egy rém egyszerű, gyorsan kivitelezhető és trendi ötletet hoztam, amihez csupán két kinőtt felsőre van szükség.  Ebben az esetben kettőből lesz egy, de még így is jobban járunk, minta mindkettőt kidobjuk és újat kellene vennünk.

TRENDI ROJTOS FELSŐ KÉT KINŐTT PÓLÓBÓL

20160614_162045_HDR

ELKÉSZÍTÉS MENETE

VÉGY KÉT KINŐTT PÓLÓT!

Biztosan akad legalább két felső, ami már pocakvillantó, de még nem túl szűk, jó állapotú és jó a mintája. Az egyik lehet egy középmintás, a másik egyszínű, de anyagukban és színükben mindenképp harmonizáljanak.

Fontos, hogy EGYFALAS JERSEY anyagból legyenek! Ha nem ismered ezt a fajta anyagot ITT mindent megtudhatsz róla.

 • A mintás póló alját a felhajtás mentén vágd le! Ez lesz a felső rész.
 • A toldáshoz a másik pólót hónaljvonal alatt vágd el tetszőleges magasságban, attól függően, hogy milyen hosszúra szeretnéd majd az új felsőt.
 • Illeszd össze a két elvágott darabot úgy, hogy a toldást a felső rész alá teszed. Legalább 10-15 cm-nyi átfedésben legyenek!
 • Férceld vagy tűz meg gombostűvel és varrd össze a két részt! Rugalmas anyag lévén érdemes ikertűvel, overlock vagy cikkcakk öltéseket használni. Jó megoldás a közbeöltős cikkcakk is.
 • A felső rész túlnyúló részét vagdosd be 1,5-2 cm szélességben! A vágás kevéssel a varrásvonal alatt végződjön!
 • Húzd meg a bevagdosott szálakat, így a vágott szélek befelé sodródnak.

Ezzel el is készült a trendi rojtos póló. 🙂

Remélem tetszett az ötlet! Próbáld ki Te is!

Share
Kategória: Gyerekruhák Címke: , , , , , ,
One comment on “Kinőtt pólók új élete
 1. Rita JG szerint:

  Köszönöm az ötletet!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*


*

Katalógus

Finomságok tűvel és cérnával

Facebook

Bejelentkezés

Ingyenes szabásminták

Az oldalon található szabásmintákat és varrásleírásokat ingyenesen letöltheted, saját célra használhatod. Üzleti célra NE használd!

Címkék

Új hozzászólások

Archív témák

Online látogatók

 • 0 regisztrált felhasználó.
 • 4 vendég.