Bélelt nadrág

Mint említettem eltűnésem alatt is szorgosan varrogattam, noha a fotózás legtöbbször lemaradt. Így történt legutóbb is amikor, tekintettel a havas, hideg időre, vízálló orkán nadrágot és kesztyűt varrtam a lányomnak. Sokkal olcsóbban megúsztam mintha vettem volna és nem is volt túl nehéz megvarrni. Egyetlen bibi, hogy csak jövő héten tudom lefotózni, mert bent maradt az oviban. De mindenképp szeretném majd megmutatni mert egész jól sikerült. 🙂 Addig is egy másik bélelt nadrágot mutatok amit még ősz vége felé varrtam.

Anyaga halvány rózsaszín mikrokord, némi maradék farmeranyag díszítéssel. Bélése bordó pólóanyag. A 110-es nadrág szabásmintám alapján készült. A hátsó zsebeket pólóanyaggal szegtem körbe és farmervirágokat applikáltam rá. A bélelést egyébként úgy készítem, hogy még egyszer kiszabom a nadrágot a bélésből, összevarrom, és egymásba rakom a kettőt úgy, hogy a varrás természetesen a két réteg között legyen. Az alját egyszerűen a bélésanyagból szabott pánttal szegtem fel. Ehhez még hozzávarrtam egy sűrű cikkcakk öltéssel fodrosra szegett részt. Mivel még maradt a kordból egy újabb fodor hozzávarrásával  hamarosan meg kell hosszabbítanom, mivel már kezdi kinőni a leányzó. Most valahogy nagyon meglódult a növekedésben. A derékrésznél keskenyen összevarrtam a két réteget és így hozzávarrtam a gumiházat. Egyedül a derekával nem vagyok teljesen elégedett, mivel elfogyott a 4 cm-es gumiszalagom, így keskenyebbet fűztem bele. Ezt is korrigálni fogom ha már úgyis alakítani kell rajta.

Share
Kategória: Gyerekruhák Címke: , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*


*

Katalógus

Finomságok tűvel és cérnával

Facebook

Bejelentkezés

Ingyenes szabásminták

Az oldalon található szabásmintákat és varrásleírásokat ingyenesen letöltheted, saját célra használhatod. Üzleti célra NE használd!

Címkék

Archív témák

Online látogatók

  • 0 regisztrált felhasználó.
  • 6 vendég.