A smokkolásról újra

Ígértem, hogy mutatok képeket a nyaralásra készült ruhákról. Azóta már túl vagyunk a nyaraláson, a ruhákat felavatták a gyerekek.

Ez a kis top a korábban már említett gumicérnás smokkolással készült pólóanyagból. Szabásmintája egy egyszerű téglalap, amit alul és felül beszegtem, smokkolás után összevarrtam. A vállpántokat hátul keresztezve varrtam a tophoz.  A hozzávaló szoknya szintén egyszerű téglalapokból áll.  A fodor behúzással készült a derékrészbe gumiszalagot fűztem. Ideális viseletnek bizonyult a nagy kánikulában.

Ez  a felső szintén gumírozott, megkötős spagettipántokkal, egy kis darab maradék blúzanyagból készült.

A smokkolásról szólva még meg kell említenem, hogy a korábban leírt gumicérnás módszeren kívül még másként is készíthető. Ha nem szeretnél az alsó szál helyett gumicérnát  befűzögetni, csavart állítgatni, a következő módszert ajánlom.

Smokkolás másképp:

  • Az anyag fonák oldalán, a bejelölt vonalakra fektesd rá  a gumicérnát, és fölötte sűrűre állított cikk-cakköltéssel varrj végig! Arra vigyázz, hogy ne ölts bele a gumiba mert akkor nem lehet behúzni! Ehhez vastagabb gumicérnát is lehet használni.
  • A végén húzd be a gumit a kívánt méretre, csomózd meg és varrd el a gumi két végét!
  • Használhatsz szélesebb gumiszalagot is. Ebben az esetben vágd le a kívánt méretet a szalagból! Fektesd a gumiszalagot a fonák oldalon a bejelölt vonalra és cikk-cakköltéssel, egyenletesen húzva varrd végig a gumit!

Share
Kategória: Gyerekruhák, Hasznos tippek, Technikák Címke: , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*


*

Katalógus

Finomságok tűvel és cérnával

Facebook

Bejelentkezés

Ingyenes szabásminták

Az oldalon található szabásmintákat és varrásleírásokat ingyenesen letöltheted, saját célra használhatod. Üzleti célra NE használd!

Címkék

Archív témák

Online látogatók

  • 0 regisztrált felhasználó.
  • 5 vendég.