Ruhaklinika házilag – nadrághosszítás

A Ruhaklinika sorozatunk keretében még mindig a nadrágok körül időzünk. Legutóbb a nadrágfelvarrással, most pedig a nadrág hosszítással foglalkozunk. A hosszítás kérdése a gombamód növekvő gyerekek esetében merül fel leginkább. Örök probléma, hogy szezonról-szezonra bokalengetőkké válnak a nadrágok. Ilyenkor nem kell feltétlenül szaladnod a ruházati boltba, némi ügyességgel meghosszabbíthatod a nacik élettartamát.

Névtelen-1

AMIRE SZÜKSÉGED LESZ

  • Kinőtt nadrágra, ami popsiban még tökéletes, de a szára már rövid. Biztosan akad pár a szekrényben.
  • Varrógépre és némi varrástudásra.
  • Passzé anyagra.

Most lépésről-lépésre megmutatom, hogyan toldottam meg kisfiam kinőtt farmernadrágját, aminek ráadásul még a térde is kikopott.

Previous Image
Next Image

info heading

info content


NÉHÁNY JÓTANÁCS

Ezzel a módszerrel a legtöbb gyereknadrág élettartamát meg tudod növelni, legyen akár farmer, akár szabadidő nadrág vagy leggings. A passzérész hosszát kedved szerint növelheted. Akár hosszabbra is szabhatod a szükségesnél, amit használat közben fel lehet hajtani és ahogy nő a gyerkőc egy darabig vele nő a nadrág is. A szűk passzérész nagy előnye még, hogy télen kényelmesen belefér a csizmába is.

A fenti esetben meghagytam a nadrág szárát, és alá varrtam a toldást. A másik megoldás, hogy a nadrág felhajtását levágod és közvetlenül a szárához varrod a passzét. Ha nagyon bő a nadrág szára, kicsit be is lehet szűkíteni, de mivel a passzé rugalmas anyagú, varrás közben megnyújtva, szépen hozzá lehet igazítani a bővebb szárú nadrághoz is.

AMIT A PASSZÉ ANYAGRÓL TUDNI KELL

A passzé anyag rugalmas szállal kevert, kényelmes, pamut alapú textil. Használat előtt be kell avatni, mert magas pamuttartalma miatt hosszában valamennyit zsugorodik. A beavatási szertartás lényegéről ITT írtam korábban. A sötétebb színek első egy-két mosásnál enyhén engedhetik a színüket, ezért is érdemes avatni az anyagokat szabás-varrás előtt.

passzék

A passzé nemcsak nadrágok, hanem akár felsők ujjának hosszabbításához, pólók nyakrészéhez, és kismamanadrágok pocakrészéhez is remekül használható. Farmernadrág kismamanadrággá alakításáról ITT olvashatsz bővebben, és varrásleírást is találsz. Vastagabb mint a pólóanyagok általában ezért, babanadrágok, melegebb pólók, felsők, sapkák is készülhetnek belőle.

Sapkák passzé anyagból

Share
Kategória: Házi ruhaklinika, Nincs kategorizálva Címke: , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*


*

Katalógus

Finomságok tűvel és cérnával

Facebook

Bejelentkezés

Ingyenes szabásminták

Az oldalon található szabásmintákat és varrásleírásokat ingyenesen letöltheted, saját célra használhatod. Üzleti célra NE használd!

Címkék

Archív témák

Online látogatók

  • 0 regisztrált felhasználó.
  • 4 vendég.