Lovacska szabásminta

Az új év kezdetén a megújulás jegyében elkezdtem rendezni a szabásmintáimat. Van bőven mit rendszerezni, játékok, gyerekruhák, sok egyéb. Mind kézzel készült, de szeretném elektronikus formába önteni amit csak lehet. Egy egyszerű kis lovacska mintát hoztam ma nektek. Pár éve egy olvasóm kérésére készítettem, aki kezdő lévén egyszerűen megvarrható mintát keresett. Az eredeti változat kétlábú, kissé kitömött verzió volt, filcből készült némi fonalsörénnyel és farokkal, nyereggel. Íme:

lovacskakep

A mintát most kissé átalakítottam, így már négylábú paci is készíthető. Az alábbi képre kattintva megnyitható a szabásminta eredeti méretben..

lovacska-kis

 

A VARRÁS

A kinyomtatott minta alapján a paci mérete 16×17 cm-es lesz. Ha nagyobbat szeretnél a mintát fénymásoló segítségével nagyíthatod.

Az oldalát kétszer kell kiszabni a filc anyagból. Ha négylábú jószágot szeretnél akkor a belső lábrész is szabd ki félbehajtott anyagból! Érdemes a hasrésznél szűkíteni, hogy szebben álljon majd a lábain. A füleket elég az egyik oldalon kiszabni.

Varrógéppel keskenyen, de akár férc-, vagy pelenkaöltéssel kézzel is összevarrhatod. Menet közben varrd a helyére a sörényt és a farkát! A hasnál hagyj egy kis nyílást, hogy ki tudd tömni, majd varrd végig!  Varrj fel 1-1 gyöngyöt a szemhez!

A nyereghez két ovális filc forma közé varrj egy kb. 1 cm széles csíkot! A két végére varrj vagy ragassz egy kis darab tépőzárat vagy üthetsz rá patentot is! A nyereg alá vágj filcből egy kis négyzetet takaró gyanánt!

JÓ VARROGATÁST!

Share
Kategória: Nincs kategorizálva

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*


*

Katalógus

Finomságok tűvel és cérnával

Facebook

Bejelentkezés

Ingyenes szabásminták

Az oldalon található szabásmintákat és varrásleírásokat ingyenesen letöltheted, saját célra használhatod. Üzleti célra NE használd!

Címkék

Archív témák

Online látogatók

  • 0 regisztrált felhasználó.
  • 3 vendég.