Viszlát Zokni Mukik!

A fél pár zoknik rejtélyének megoldására számtalan elmélet kering. Van aki Murfhy törvényét emlegeti, más a lakáson belül fellelhető titokzatos fekete lyukakról beszél. Létezik olyan elmélet is, miszerint a mosógép egyfajta tér-idő görbét generál, ami magába szippantja  párok egyik tagját, hogy aztán soha többé ne találjanak egymásra. Lehet, hogy léteznek a Zokni Mukik, akik az éj leple alatt lopkodják el a fél pár zoknikat, amit aztán hálózsákként használnak. Nem tudom mi az igazság, de náluk a helyzet úgy tűnik megoldódott. Isten hozott Roddy!

20150225_165823

Lehet, hogy már mindenkinek van ilyen otthon és csak én vagyok későn ébredő. Mindenesetre jobb később mint soha. A fél pár zoknik neuralgikus problémája, a keresgélés, párosítgatás sziszifuszi, időrabló tevékenysége immár a múlté. A dolog működni látszik. Már korábban is gondolkodtam, hogy jó lenne valamiféle zoknicsipesz. Egyszer láttam is egy boltban méreg drágán, ami jól elvette a kedvemet, maradt hát a zoknikáosz. Aztán nemrég, hirtelen felindulásból rákerestem a neten és ugyanilyen hirtelenséggel meg is rendeltem pár csomag zoknicsipeszt. Még ki sem fizettem, másnap már csengetett is a postás és boldog zoknicsipesz tulajdonos lettem. Többféle színben is kapható, így a család minden tagjának lehet saját színe.

Ahogy megérkeztek a csipeszek rögtön összeszedtem a lakásban fellehető összes zoknit, a szennyest, a tisztát, mindet. Láss csodát, a Zokni Mukik megijedhettek vagy a fekete lyuk hirtelen kiköpte a fél párokat, mert szinte az összes magányos zokni párra talált.  Új rendszer vette kezdetét, ami így néz ki nálunk:

A szennyes zoknik tárolására egy külön kosarat rendszeresítettünk. A csipeszek egy másik kis kosárban várnak bevetésre a fürdőszobában. A családtagoknak kutya kötelessége nem szerteszét hagyni a levetett zoknikat és rögtön összecsíptetni a csipesszel. Ha ez elmarad akkor némi irgum-burgum, jobb esetben nagy beletörődő sóhaj kíséretében anya pótolja az elmaradt csíptetést.  A dolog innentől megy mint kés a vajban. A szennyes zoknik immáron egymáshoz rögzítve várják, míg a hasonló színű ruhákkal mosásba kerülnek. Együtt mosódnak, centriződnek, száradnak a szárítógépben vagy lógnak a szárítón. Száradás után a csipeszek visszakerülnek a kis kosárkába, a zoknik pedig összegombócolva a fiókokba.

Eddig működik a dolog és tényleg nagy könnyebbséget jelent egy öttagú családban. A zoknicsipesz erős, strapabíró anyagból van. Remélem hosszabb távon is bírja majd a kiképzést.

Jó szívvel ajánlom mindenkinek. Nekünk bejött. INNEN lehet megrendelni, fizetni utólag átutalással kellett.

Share
Kategória: Hasznos tippek, Közlemény és egyéb Címke: , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*


*

Katalógus

Finomságok tűvel és cérnával

Facebook

Bejelentkezés

Ingyenes szabásminták

Az oldalon található szabásmintákat és varrásleírásokat ingyenesen letöltheted, saját célra használhatod. Üzleti célra NE használd!

Címkék

Archív témák

Online látogatók

  • 0 regisztrált felhasználó.
  • 4 vendég.