A becsület pénzben nem mérhető

Az üzlet az üzlet! Szokták mondani és sokan feláldozzák a becsületüket az anyagiak oltárán. Én ezt nem szeretném, szerintem a becsület és a korrektség kifizetődőbb.

Ez a bevezetőm a következő közleményhez:

Tegnap beszerző körúton voltam és a plüssöket gyártó cégnél megtudtam, vagyis az eladó kikotyogta, hogy a csíkos plüssöket nagyrész poliészterből készítik. Tehát az arány épp fordítottja annak amit eddig tudtam és ami a webshopban is szerepelt. 20 % pamut és 80% poliészter. Gyártási bonyodalmakkal, meg hasonlókkal magyarázta. A nyomott mintásak és a fehér legjobb tudásom szerint valóban 80% pamut és 20 % poliészter.

Én alapvetően természetes anyag párti vagyok, persze ez nem jelenti azt, hogy a műszálas anyagokat teljesen kizárom.  A polár, a wellsoft, a vízlepergető anyagok 100% műszálból készülnek, ennek ellenére ezeknek is megvan a helyük a gyerekek ruhatárában. A korrekt tájékoztatás viszont fontos számomra.

Szóval elnézést kérek mindenkitől, és korrigálom a csíkos plüssöknél található anyagösszetételt. Lehet, hogy ez öngól és sokakat elriaszt a vásárlástól, de én így tartom helyesnek. Az anyag egyébként jó minőségű és különleges színei miatt jól használható kiegészítőkhöz, ruháknak is. Én olyanokat varrnék belőlük amik közvetlenül nem érintkeznek a baba, vagy kisgyerek bőrével.  Télre jó meleg pulcsikat, bélelt hálózsákokat takarókat és persze plüss játékokat lehet varrni belőlük. Jelmeznek is jópofa. Szóval maradnak a boltban, mert sokféleképp használhatók. Mindenki eldöntheti, hogy ezzel az összetétellel is elfogadja-e vagy sem.

A jövőben azért majd még jobban utána járok az anyagok összetételének. Igyekszem pontos és korrekt adatokkal szolgálni.

Share
Kategória: Közlemény és egyéb Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*


*

Katalógus

Finomságok tűvel és cérnával

Facebook

Bejelentkezés

Ingyenes szabásminták

Az oldalon található szabásmintákat és varrásleírásokat ingyenesen letöltheted, saját célra használhatod. Üzleti célra NE használd!

Címkék

Archív témák

Online látogatók

  • 0 regisztrált felhasználó.
  • 4 vendég.