A becsület pénzben nem mérhető

Az üzlet az üzlet! Szokták mondani és sokan feláldozzák a becsületüket az anyagiak oltárán. Én ezt nem szeretném, szerintem a becsület és a korrektség kifizetődőbb.

Ez a bevezetőm a következő közleményhez:

Tegnap beszerző körúton voltam és a plüssöket gyártó cégnél megtudtam, vagyis az eladó kikotyogta, hogy a csíkos plüssöket nagyrész poliészterből készítik. Tehát az arány épp fordítottja annak amit eddig tudtam és ami a webshopban is szerepelt. 20 % pamut és 80% poliészter. Gyártási bonyodalmakkal, meg hasonlókkal magyarázta. A nyomott mintásak és a fehér legjobb tudásom szerint valóban 80% pamut és 20 % poliészter.

Én alapvetően természetes anyag párti vagyok, persze ez nem jelenti azt, hogy a műszálas anyagokat teljesen kizárom.  A polár, a wellsoft, a vízlepergető anyagok 100% műszálból készülnek, ennek ellenére ezeknek is megvan a helyük a gyerekek ruhatárában. A korrekt tájékoztatás viszont fontos számomra.

Szóval elnézést kérek mindenkitől, és korrigálom a csíkos plüssöknél található anyagösszetételt. Lehet, hogy ez öngól és sokakat elriaszt a vásárlástól, de én így tartom helyesnek. Az anyag egyébként jó minőségű és különleges színei miatt jól használható kiegészítőkhöz, ruháknak is. Én olyanokat varrnék belőlük amik közvetlenül nem érintkeznek a baba, vagy kisgyerek bőrével.  Télre jó meleg pulcsikat, bélelt hálózsákokat takarókat és persze plüss játékokat lehet varrni belőlük. Jelmeznek is jópofa. Szóval maradnak a boltban, mert sokféleképp használhatók. Mindenki eldöntheti, hogy ezzel az összetétellel is elfogadja-e vagy sem.

A jövőben azért majd még jobban utána járok az anyagok összetételének. Igyekszem pontos és korrekt adatokkal szolgálni.

Share
Kategória: Közlemény és egyéb Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*


*

Katalógus

Finomságok tűvel és cérnával

Facebook

Bejelentkezés

Ingyenes szabásminták

Az oldalon található szabásmintákat és varrásleírásokat ingyenesen letöltheted, saját célra használhatod. Üzleti célra NE használd!

Címkék

Új hozzászólások

Archív témák

Online látogatók

  • 0 regisztrált felhasználó.
  • 1 vendég.