Adventi naptár – térképek, találós kérdések

Folytatom az adventi ötletelést. A naptár maga már elkészült, ahogy az előző bejegyzésben írtam. Mivel nem fér bele túl sok, kis cetliken találós kérdések, térképek mutatnak utat a csemetéknek az áhított meglepihez.

Első lépésként ki kell fundálni a rejtekhelyeket és elkészíteni az útmutatókat. A térképekhez, találós kérdésekhez, képrejtvényekhez érdemes különböző papírokat használni. Semmi költségesre ne gondoljatok, csak olyasmik ezek  amik a lakásban egyébként is fellelhetők.

Barna csomagolópapír a szélén megégetve, gyűrve hogy minél régebbinek tűnjék, színes papírok, tavalyról eltett karácsonyi csomagolók, selyempapír, füzetlap stb. Ezek pont megfelelnek. Lényeg, hogy minden nap kicsit más legyen.

Miután kifundálod a rejtekhelyeket, rajzold meg a térképeket, fogalmazz kis versikéket, találós kérdéseket. Szintén semmi extra, egyszerű rajzok, vonalak, pár soros rímes útmutatók megteszik. Nem igényel sem versírói, sem grafikus vénát.

Néhány ötlet az enyémek közül:

 • Rejtekhely: FAGYASZTÓ “Körülöttem jég. Meddig várjak még? Siess, siess! Fázom. Találj meg barátom!”
 • Rejtekhely: TÜKRÖS SZEKRÉNYBEN “Ha előttem állsz magad látod, ha mögém nézel megleled ajándékod”
 • Rejtekhely: SAROKSZEKRÉNY A KONYHÁBAN, FORGÓTÁROLÓVAL ” Ha kinyitod ajtaját, forog velem a világ. Hová bújtam?”
 • Rejtekhely: CIPŐTARTÓN “Köztük bújtam el: Veled állunk hogyha állsz. Veled járunk hogyha jársz. Veled futunk hogyha futsz. Pihenünk ha hazajutsz. Mi az?”
 • Készülhet még pár térkép, egyszerű rajzokkal, ágy, szekrény nyilak stb.

Nem baj ha kicsit gondolkodni kell, az sem ha több hely is szóba jöhet, hadd keresgéljenek. Készült nálam olyan térkép is ami ketté van tépve. Mindketten kapnak 1-1 cetlit, remélem rájönnek, hogy össze kell illeszteni a megoldáshoz. Másik érdekes az átlátszó selyempapírra írt szöveg és rajz, ami szintén 2-2 lapból áll. Egymásra téve lehet összeolvasni a szöveget, illetve meglátni a rajzot, ami a rejtekhelyre utal :).

Miután elkészültek az instrukciókat tartalmazó cetlik, egy füzetbe, jegyzettömbbe írd be 1-24-ig a kiválasztott rejtekhelyet. Hajtsd össze a cetlit, írd rá a napot amikor felbontásra kerül és tedd a megfelelő fiókba, zsebbe attól függően milyen az adventi naptárad!

Nem kell mind a 24 ajándékot előre elrejteni. Sőt! Menet közben is kitalálhatod és beszerezheted 1-2 nappal előtte. Az elrejtésre nem sokkal a cetli bontás előtt kerüljön sor, a  korai megtalálás elkerülése érdekében! A füzet alapján tudod követni, hogy melyik nap hol van a rejtekhely.

A következő bejegyzésben arról lesz szó, hogy mik kerülhetnek a megtalálandó csomagokba.

Share
Kategória: Karácsony Címke:
3 comments on “Adventi naptár – térképek, találós kérdések
 1. bius szerint:

  Szép napot! 🙂 Régebb óta olvasgatom a blogodat, és többek között ez miatt is kaptam kedvet a vassárhoz. Tudom, ez a kérdés nem ide vág, de sajnos nem tudtam jobb helyet neki. Szóval végre kaptam egy varrógépet. De sajnos nem egy egyszerű masinát – természetesen varrásban még nagyon kezdő vagyok – egy Elna PRO 704 DEX-et, lééényegében egy régebbi masina, de ez overlock gép. Természetesen semmi használati utasítás nem volt hozzá, hiszen használtan kaptam. Lényeg a lényeg.. akármerre keresgéltem, nemkaptam választ arra, hogy mi a különbség egy overlock gép között és egy hagyományos varrógép között. Tudok-e az én gépemmel hagyományos módon varrni, vagy mindig le fogja nekem vágni az anyag szélét?

 2. e-dit szerint:

  http://textilorszag.hu/technikak/nehany-szo-a-lockrol
  itt írtam röviden a lock gépről. A hagyományos gép teljesen már varratot produkál, nem tudsz vele sajnos hagyományos egyenes öltéssel varrni. Alapvetően a szélek el-, és összedolgozása a lényege a locknak. AAz anyag szélét nem feltétlenül vágja le, általában ki lehet kapcsolni a kést, viszont csak az anyag szélén tud varrni.

 3. szabó éva szerint:

  Szia!szeretnék rendelni írtam e-mailt de nem jött válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*


*

Katalógus

Finomságok tűvel és cérnával

Facebook

Bejelentkezés

Ingyenes szabásminták

Az oldalon található szabásmintákat és varrásleírásokat ingyenesen letöltheted, saját célra használhatod. Üzleti célra NE használd!

Címkék

Archív témák

Online látogatók

 • 0 regisztrált felhasználó.
 • 4 vendég.