Ruhaklinika házilag – problémás pólók

Tovább folytatódik ruhaklinika sorozatunk, most a pólók, felsők körüli problémákat járjuk körül. Mivel a gyerekek gombamód nőnek, évszakváltáskor általában több új ruhadarabra is szükség van. Így van ez tavasszal is, amikor végre félre lehet tenni a vastag holmikat és jöhetnek a vékonyabb, színes, mintás darabok. Igen ám, de a tavalyi kedvencek mostanra már összementek a szekrényben várakozva. Hasonló a helyzet ősz közeledtével amikor az óvoda és iskola kezdés egyébként is nagy anyagi terhet ró a családokra. Új iskolaszerek, könyvek, új ruhák. Kis ügyességgel a ruhavásárláson sokat lehet spórolni. Szezonról szezonra érdemes átnézni a javításra szoruló ruhákat, de még a kinőtt darabokról sem kell feltétlenül lemondani. Az alábbiakban jó néhány ötletet találsz a meglévő ruhák élettartamának meghosszabbítására.

Ebben a témában már sok minden szóba került itt a blogon. Legyen ez most egyfajta összefoglaló. A képekre kattintva olvashatod a kapcsolódó bejegyzéseket.

Lássuk mik a leggyakoribb javítani valók!

1. APRÓBB LYUKAK, FOLTOK JAVÍTÁSA

Megesik, hogy apróbb lyukak, foltok keletkeznek a pólókon ezeket többféle módon is orvosolhatjuk. Az egyik ilyen a festés.

EBBEN a bejegyzésben a hőre puffadó festék használatáról írtam.

Kattints ide!

EZT a fiú pólót is textilfestékkel renováltam, de némi varrás is szerepet kapott.

Kattints ide!

ITT szintén foltos póló és egy szoknya kapott új színt és új esélyt.

Kattints ide!

A javításba, dekorálásba bevonhatjuk a gyerekeket is. Garantáltan élvezni fogják, ahogy az én gyerekeim is ENNÉL a pólónál.

Kattints a képre!

Másik módszer a foltok, lyukak, egyéb kisebb-nagyobb sérülések eltüntetésére ha valamit rávarrunk. Ez lehet gomb, gyöngy, flitter, applikált minta, lányoknál masni és még sok egyéb. Rátétként használhatjuk egy régi, már nem hordható ruhadarab mintáját, mint én is ENNÉL a póLÓnál 🙂

Kattints ide!

EZ is egy hasonló megoldás fiús változatban.

Kattints ide!

ITT egy másik applikált minta szintén fiúknak.

Kattints ide!

EZ is egy hasonló.

Kattints ide!

EBBEN a bejegyzésben is vannak ötletek festésre, rátétre egyaránt.

Kattints a képre!

 

Pár éve volt egy pólódekorálós pályázatunk itt a blogon.  ITT is szemezgethettek az ötletek közül, akár unalmas pólók feljavítása akár hibajavítás is legyen a cél.

Kattints a képre!

2. KINYÚLT NYAKÚ PÓLÓK MEGMENTÉSE

Előfordul, hogy a pólók nyaka pár mosás után kinyúlik, hullámos lesz. Ezt a problémát is könnyen kezelheted. Olvasd el ITT, hogy hogyan!

Kattints ide!

3. KINŐTT FELSŐK ÚJRAHASZNOSÍTÁSA

A kinőtt ruhák problémája minden kisgyermekes családban jelen van. Ha kinövi a gyerkőc a felsőt, kivillan a pocak, rövid az ujja mehet a zsákba a karitatív szervezeteknek vagy kisebb testvérnek, rokonoknak, neadjisten a kukába landol. Azonban némi kreativitással meghosszabbíthatod az élettartamát és ezzel pénzt is spórolhatsz. Az alábbiakban mutatok pár ötletet.

  • Toldhatsz egy másik kinőtt pólóból kisebb-nagyobb darabot az aljához, máris hordhatóvá tetted.
  • Ha még elég hosszú, de az ujja már rövid, akkor elvághatod és rövid ujjú felsőként használható.
  • Ha rövid az ujja toldhatsz hozzá.

Pólóanyagokhoz használj gömbhegyű jersey varrótűt és a varrógépeden lévő overlock programot!

Nagyobb maradék anyagot hozzátoldva készülhet a kinőtt pólóból ruha, mint ENNÉL a pólónál.

Kattints a képre!

Nem olyan régen kaptam egy kedves üzenetet a Facebookon Ivettől aki a blogot olvasva kedvet kapott az újrahasznosításhoz.

“Decemberben találtam Rád először, teljesen véletlen és felfigyeltem a póló újrahasznosításaidra! A kislányunk januárban kezdte az ovit és pont ezzel egyidőben egy méretet ugrott. Eszem ágában se volt neki új rucikat venni, így egy-két tanácsod alapján elkezdtem bővíteni azaz nagyítani a ruhatárát! … majd rákaptam! Azóta bármiből bármit képes vagyok felhasználni! Ha megengeded linkelem neked a már elkészített ruháit. Függő lettem 6 hó alatt több mint 70 ruhát csináltam neki van amit harmadjára is átvarrtam. Van sok amit teljesen refashion pl. naciból bugyika! A kislányom nagyon szereti sőt, ő is kapott már varrógépet és varr is vele.”

Ivett munkáit ITT nézhetitek meg.

Kérdésed van? Nálad van olyan javítani való a pólókon, amiről itt nem esett szó? Írd meg nyugodtan!

 

Share
Kategória: Házi ruhaklinika Címke: , ,
One comment on “Ruhaklinika házilag – problémás pólók
  1. Era szerint:

    Szépek, a legjobban a kézlenyomatos tetszik.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*


*

Katalógus

Finomságok tűvel és cérnával

Facebook

Bejelentkezés

Ingyenes szabásminták

Az oldalon található szabásmintákat és varrásleírásokat ingyenesen letöltheted, saját célra használhatod. Üzleti célra NE használd!

Címkék

Archív témák

Online látogatók

  • 0 regisztrált felhasználó.
  • 6 vendég.