Ruhaklinika házilag – gombbajok

Ha felmerül a varrás témája, gyakran hangzik el, hogy “Ó még egy gomb felvarrása is fejtörést okoz.” Pedig bármikor előfordulhat, hogy leszakad, meglazul egy gomb a ruháinkon. Nem kell a tű és a cérna virtuózának lenni ahhoz, hogy egy-egy gombot a helyére öltsünk.

Sokféle gomb létezik, mind anyagában, formájában, méretében. Alapvetően léteznek a lapos gombok, amik 2 vagy 4 lyukúak és az alulfüles gombok. Ezek közé tartoznak a behúzható gombok is.

Ha leeseik egy gombunk jobb eset ha megtaláljuk, rosszabb ha el is veszik. Legtöbbször ruhavásárláskor kis csomagban kapunk 1-2 pótgombot. Ezeket érdemes eltenni egy kis varródobozba és egy helyen gyűjtögetni, ha szükség lenne rá. Sokszor a ruhadarab belső oldalán található ruhacímkére varrva is találhatunk pótgombot. A leesett gomb visszavarrása nem bonyolult művelet.

Találtam is egy jó leírást ami az alábbi képre kattintva bővebben is elolvasható.

Nézegettem videókat is a témában, de nem találtam az ideálisat. Megpróbálkozom egy saját bemutató videó készítésével. Hozom is amint elkészül.

Share
Kategória: Házi ruhaklinika Címke: , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*


*

Katalógus

Finomságok tűvel és cérnával

Facebook

Bejelentkezés

Ingyenes szabásminták

Az oldalon található szabásmintákat és varrásleírásokat ingyenesen letöltheted, saját célra használhatod. Üzleti célra NE használd!

Címkék

Archív témák

Online látogatók

  • 0 regisztrált felhasználó.
  • 4 vendég.