Kinyúlt nyakú pólók megmentése

Nemrég vettem az egyik népszerű ruházati boltban egy-két egyszerű pólót magamnak. Semmi extra, basic kategória, amire mindig szükség van. Szóval megtetszett a szín, megvettem. Egy azaz egyetlen mosás után a nyakkör a képen látható módon nézett ki (30 fokon mosva). Mintha a kutya szájából rángattam volna elő, gyakorlatilag hordhatatlan lett. Sajnos úgy tűnik némely gyártónál a basic egyenlő a silány minőséggel. 

CAM00026

Egyértelműen gyártási és nem anyaghibáról van szó. Anyaga egyszerű egyfalas pólóanyag, amiben nincsen rugalmas szál. A póló nyakszegését a saját anyagával oldották meg, amivel alapvetően semmi gond nincsen. Amikor nyakkört szegünk a szegőnek rövidebbnek kell lennie mint maga a nyakkör. Varrás közben megnyújtva kell(ene) hozzávarrni a szegőt a nyakkörhöz, így elkerülhető a fenti hiba. Egyébként nem ez az első eset, hogy ilyesmibe futok bele. Lehet, hogy legjobb lett volna visszavinni és reklamálni, viszont a blokk már nem volt meg, így mentettem ami menthető. Mutatom hogyan.

Egyszerű megoldással orvosolható a probléma. Mindössze keskeny gumiszalagra vagy gumicérnára van szükség. Én ez utóbbit használtam. A nyakkör belső részén a varrásnál apró lyukat vágtam és egy biztosítótű segítségével belefűztem a gumicérnát. A megfelelő méretre húztam, elcsomóztam, és a csomót a nyakkörbe igazítva eltüntettem. Így azért még hordható. Ha nem szeretnénk, hogy embertársaink túlságosan “belátóak” legyenek, ezzel a módszerrel javíthatunk a túl mély dekoltázsú felsőkön is.  

CAM00029

 

Share
Kategória: Hasznos tippek, Technikák Címke: , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*


*

Katalógus

Finomságok tűvel és cérnával

Facebook

Bejelentkezés

Ingyenes szabásminták

Az ingyenes szabásminták és varrásleírások eléréséhez regisztráció szükséges. Ha a keresett bejegyzés nem jelenik meg REGISZTRÁLJ, vagy ha már megtetted, JELENTKEZZ BE! FONTOS! Ha regisztrálás nem sikerül, felhasználónévhez és jelszóhoz is azt kell beírni, hogy: wp Ezután lehet regisztrálni saját névvel és jelszóval.

Címkék

Archív témák

Online látogatók

  • 0 regisztrált felhasználó.
  • 3 vendég.