A varrás világhálója – bevezetés

Idén lesz 6 éves Textilország blogja. 2010-ben született az első blogbejegyzés, a címe kissé költőire sikerült Varrni vagy nem varrni? Ez itt a kérdés! 🙂 Pontokba szedve próbáltam érvelni amellett, hogy miért is jó ha magunk varrunk.

alexander-henry-sew-now-sew-wow-cotton-white-4.png

Hat év alatt sok minden változott. Ma már nem kell érvelni a varrás és egyéb kreatív alkotó tevékenység mellett. Mostanra szinte villámsebességgel vált trendivé a handmade, rengetegen varrnak, kézműveskednek.  Van aki csak kedvtelésből saját részre, mások pedig készítőként értékesítik is kézzel készült termékeiket. Az interneten mindent megtalálsz amire a sok különböző kreatív hobbihoz szükséged lehet. Számos webáruház kínál alapanyagokat, a Pinteresten és egyéb külföldi gyűjtőoldalakon rengeteg szabásmintát, tutorialt találsz, a technikákat youtube videókon keresztül is ellesheted. Bármit megtanulhatsz, amit csak szeretnél.

Olyan bőven el vagyunk látva mindennel, hogy az már-már szédítő. Új sorozat indul most útjára. A következő bejegyzésekben, szeretnék egy kis segítséget, egyfajta iránytűt adni a kezedbe, hogy tudd merre is indulj el ha az internet óceánján szeretnél halászni. Alapvetően a varrás témáját járjuk majd körül természetesen.

MIRE VAN SZÜKSÉGED A VARRÁSHOZ?

  • ötlet
  • szabásminta
  • alapanyag
  • varrógép
  • varrási útmutató

Ez így elég egyértelmű, de számos kérdés felmerülhet a bőség zavarában. Az ötlettel azt hiszem nincsen gond, csak beírod a keresőbe ami érdekel és máris rengeteg remek ötletet találsz, akár ruhákról, kiegészítőkről, lakástextilekről  legyen is szó. Ami több fejtörést okozhat az alapanyagok, szabásminták beszerzése és maga a kivitelezés. Mivel olyan sok lehetőség van, szeretném ezeket sorra venni, kicsit kifésülni az világháló kuszaságát ezeken a területeket. Tarts velem, igyekszem sok hasznos ötlettel, információval szolgálni. 🙂

Share
Kategória: Hasznos tippek Címke: , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*


*

Katalógus

Finomságok tűvel és cérnával

Facebook

Bejelentkezés

Ingyenes szabásminták

Az oldalon található szabásmintákat és varrásleírásokat ingyenesen letöltheted, saját célra használhatod. Üzleti célra NE használd!

Címkék

Archív témák

Online látogatók

  • 0 regisztrált felhasználó.
  • 6 vendég.