Lusta patchwork

Ez már egy régebbi történet és egy régebbi művem. A fotókat selejtezgettem a gépen és akkor jutott eszembe, hogy ezt  az ágytakarót még nem is mutattam.

Réges rég tervezgettem, hogy varrok egy-egy patchwork takarót a gyerekeknek. De hát időm az nem sok akadt, úgyhogy csak halogattam, halogattam. Nagyon tetszenek az aprólékos gonddal tervezett, összeállított foltmunkák. Mindig csodáltam/csodálom, hogy embereknek hogy lehet annyi idejük, türelmük kivagdosni, összevarrni a kis négyzeteket, háromszögeket, amikből aztán valami fantasztikus textilcsoda kerekedik ki.  Minden elismerésem, tiszteletem az övék.  Kisebb dolgokra én is vállalkozom néha, nagy ritkán, amikor nagyon elkap a lelkesedés.

Egyszer aztán rátaláltam erre a virágos-rózsaszín, patchwork mintás anyagra és gondoltam, hogy ezzel leegyszerűsítem a munkafolyamatot. Így született a lusta patchwok fogalma. Nem kellett négyzeteket összevarrogatnom, egyszerűen csak a összevarrtam a három réteget, az elejét, a flízt és a fehér lepedővászon anyagot, ami a hátoldala a takarónak.  Végül varrógéppel elkészítettem a tűzést, amihez a négyzetek szamárvezetőként szolgáltak. Már el is készült a patchwork takaró! Na jó, nem olyan mint a igaziak, de szerintem szép és a célnak tökéletesen megfelel, nem utolsó sorban a tuljadonosának is tetszik.

Létezik ennek az anyagnak egy zöld változata is, amit nagy lelkesen megvettem, hogy milyen jó lesz majd az öcsinek. Azonban végül túl soknak találtam benne a virágos négyzeteket, ami nem túl fiús ugyebár. Így aztán ollót ragadtam és felbuzdultamban négyzetekre szabdaltam az anyagot. De ez már egy másik történet…

Share
Kategória: Gyerekszoba Címke: , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*


*

Katalógus

Finomságok tűvel és cérnával

Facebook

Bejelentkezés

Ingyenes szabásminták

Az oldalon található szabásmintákat és varrásleírásokat ingyenesen letöltheted, saját célra használhatod. Üzleti célra NE használd!

Címkék

Archív témák

Online látogatók

  • 0 regisztrált felhasználó.
  • 5 vendég.