A mi ovizsákunk

Az utolsó pillanatban sikerült megvarrnom a lányom ovizsákját. Nem vállfás megoldású lett, mert nem fért volna el a szekrényében. Ez az ovis zsák tényleg egy zsák.

Íme:

Az applikált mintát a csoport neve és a lányom óvodai jele ihlette. Elől három részre osztott fodros zseb található, amikbe kisebb ruhadarabokat és kincseket lehet rejteni. Felül egy zsinórral összehúzható a zsák, és fel is lehet akasztani. Nem pont ilyen volt az eredeti tervem, menet közben többször átalakítgattam az eredetileg elképzelt  szabásmintát. Aztán végül egy ilyen őszi hangulatú ovizsák kerekedett ki belőle. Tudom, sok bloggerina társamat már elkapta a táskavarrási láz és szebbnél szebbeket alkotnak. Én egyelőre még nem égek a vágytól, hogy táskákat kreáljak. Régebben már megesett, hogy varrtam egyet-kettőt, de hosszú idő óta ez az első táskaszerű próbálkozásom. Azért lehet, hogy fogok még táskákat varrni a közel jövőben. Na nem ilyet, inkább valami magamnak valót.

Vállfás ovizsák szabásmintát, és varrási útmutatót ingyenesen letöltheted. Kattints IDE!

Share
Kategória: Gyerekszoba Címke: ,
8 comments on “A mi ovizsákunk
 1. csipcsirip szerint:

  Szia!
  Üdvözöllek!

  Régóta dédelgetem a gondolatot, hogy én is magam készítem majd és folyamatosan keresgél(t)em, hogy az ősszel kiscsoportos leánykámnak elkészíthessem az ovis zsákját.
  Nagyon-nagggyyyon klassz ez az IGAZI ovis zsák! Az ő óvódájában is nagyon picik a szekrények, így a klasszikus vállfás megoldás nekünk sem jó!
  Igazi gyöngyszemet alkottál. És milyen poén, hogy a szükség vezérelt! Mivel most fedeztem csak fel a honlapodat – melyhez engedd meg, hogy gratuláljak -, egyelőre nem találom a zsák szabásmintáját….?! Vaaaaaaagy, ez saját kincsed és nincs is fent? Vagy ez is a MESKA-n megvásárolható és azért nincs fent?
  Még keresgélek,
  Köszi – Erás

 2. e-dit szerint:

  Köszönöm 🙂 Fent van a szabásminta. Ha be vagy jelentkezve meg tudod nézni. Kattints a kategóriákon belül a Szabásminta szóra, vagy a Címkék alatt a forgó szavak közül az Ovizsákra és mindkét esetben ha lejjebb görgetsz megtalálod. Vagy írd be a kereső mezőbe!

 3. csipcsirip szerint:

  ……….. 🙁 Hát én rémesen béna vagyok! 1xűn nem találom! “A mi ovizsákunk” szabásmintát nemlelem sehol!!!!!!!!!!!! 🙁

 4. e-dit szerint:

  Jaj ne haragudj, most látom, hogy félreértettem. Ez tényleg nincs fenn, de egyszerű. Az alja egy ovális, de lehet négyzet is. Az oldala az előbbi kerületével megegyező négyzet. Ezeket egyszer a külső anyagból egyszer a bélésből szabtam. A zseb kb. ugyanekkora, amit ferde pánttal szegtem, beráncoltam és az elejére varrtam, majd három részre osztva levarrtam. A tetejéhez más anyagból varrtam egy gumiház-szerűséget, amibe a madzagot fűztem. Bármit applikálhatsz rá, ami tetszik. Remélem segítettem valamit. Majd a nyári szünetben még csinálok többféle szabásmintát, esetleg ilyesmit is.

 5. radnotia szerint:

  Szia! Nekem is sokkal jobban tetszik ez a változat. Követhető a leírásod is, de ha lenne szabásminta, nagyon hálás lennék. Köszi!

 6. Ccsilla szerint:

  Szia!
  Nagyon gyönyörű és praktikus ez a zsák. Mivel ősszel az én kislányom is ovis lesz, valószínűleg nekünk is szükségünk lesz egyre. Én varrni sajnos nem tudok, így szívesen vásárolnék is. Ha ez nem lehetséges, a szabásminta sokat segítene, mert lehet, hogy mégis megpróbálkoznék valahogyan az elkészítésével. Köszönöm.

 7. e-dit szerint:

  Sajnos megrendelésre nem tudok varrni idő hiányában. Tervezem már egy ideje, hogy elkészítem a szabásmintát, csak lenne már rá egy kis időm!

 8. Ccsilla szerint:

  Sajnálom, mert a kép alapján már nagyon megszerettük. De a szabásmintában még reménykedünk. A további gyönyörűségek alkotásához jó egészséget és több időt kívánok.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*


*

Katalógus

Finomságok tűvel és cérnával

Facebook

Bejelentkezés

Ingyenes szabásminták

Az oldalon található szabásmintákat és varrásleírásokat ingyenesen letöltheted, saját célra használhatod. Üzleti célra NE használd!

Címkék

Archív témák

Online látogatók

 • 0 regisztrált felhasználó.
 • 2 vendég.