Szalagos fánk

Ha farsang, akkor fánk. Textilország cukrászműhelyében is készült egy adag ezúttal a klasszikus, szalagos fánkból.  Természetesen a recept ezúttal is úgy kezdődik, hogy “Végy tűt, cérnát és gyapjúfilcet…”

k20160131_105346

Mivel sajnos az általam használt gyapjúfilcből nem volt megfelelő színárnyalatom, magam festettem az alapanyagot is. Jó móka volt a színekkel kísérletezgetni. Az eredmény egészen élethű lett. Új elem a “porcukor” ami hirtelen ötlettől vezérelve került fánkocskák tetejére, erősítve az élethű megjelenést.  A titkát egyelőre nem leplezem le, még tesztelés alatt van.

Egyébként tudjátok miért nevezik szalagos fánknak? Én sosem értettem, nem rég esett le a tantusz. A fánk derekán lévő világosabb csíkot hívják szalagnak a cukrászok, innen a szalagos fánk elnevezés.

k20160131_105414

 

k20160131_105419

Share
Kategória: Farsang, Filc sütik Címke: , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*


*

Katalógus

Finomságok tűvel és cérnával

Facebook

Bejelentkezés

Ingyenes szabásminták

Az ingyenes szabásminták és varrásleírások eléréséhez regisztráció szükséges. Ha a keresett bejegyzés nem jelenik meg REGISZTRÁLJ, vagy ha már megtetted, JELENTKEZZ BE! FONTOS! Ha regisztrálás nem sikerül, felhasználónévhez és jelszóhoz is azt kell beírni, hogy: wp Ezután lehet regisztrálni saját névvel és jelszóval.

Címkék

Archív témák

Online látogatók

  • 0 regisztrált felhasználó.
  • 2 vendég.