Len ruha

A facebookon már emlegettem, hogy beterveztem pár új ruhát magamnak és a gyerekeknek, mivel ballagásra voltunk hivatalosak hétvégén.

A saját ruhám anyaga sötétkék, csíkos lenvászon.

Az idő rövidségére tekintettel a szabásmintát nem bonyolítottam túl. Az elejét és a hátát enyhén A vonalúra szabtam, oldalt összevarrtam.  Mintha szoknya lenne visszahajtva a derekát gumiházat varrtam, majd gumit fűztem bele. A derék vonal a honaljvonalig kúszott, az oldalvarrások középre kerültek. Széles vállpántokat szabtam és a ruhához varrtam. Mellvonal alatt és hátul néhány centit gumicérnával behúztam, gombbal díszítettem, még egy fehér kitűzőt kapott. Kb. ennyi. Nagyon kényelmes lett. A len gyűrődős anyag, ez látszik is a képen, de nem bánom. Sőt azt tervezem, hogy a legközelebbi viselés alkalmával még direkt gyűrök rajta, így olyan lesz mintha gyűrt anyagú lenne. 🙂

Az anyag közelebbről és a csatatér a háttérben:

Share
Kategória: Felnőtt ruhák Címke: , ,
2 comments on “Len ruha
  1. Zsoka szerint:

    Nagoyn ötletes! 🙂 Néztem a képen az anyagot, de meg nem mondtam volna, hogy a riha ebből készült.

  2. e-dit szerint:

    Igazad van. Sajnos az eredeti képek nem lettek túl jók, kicsit alakítottam a fényeken. Emiatt lehet más az árnyalat. A csíkozottságot sem adja vissza a kép távolról, a gyűrődéseket annál inkább. A közeli kép színei állnak közelebb a valósághoz.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*


*

Katalógus

Finomságok tűvel és cérnával

Facebook

Bejelentkezés

Ingyenes szabásminták

Az oldalon található szabásmintákat és varrásleírásokat ingyenesen letöltheted, saját célra használhatod. Üzleti célra NE használd!

Címkék

Archív témák

Online látogatók

  • 0 regisztrált felhasználó.
  • 4 vendég.