A legnépszerűbb jelmezek – királylányok és társaik

Tavaly már volt egy sorozatunk itt a blogon a farsang témakörében. Akkor lépésről-lépésre átvettük minden fontos tudnivalót, amit a jelmezek kiválasztásáról, beszerzéséről, készítéséről tudni érdemes. Egyfajta iránytű volt ez a sorozat, hogy el tudj igazodni a jelmezek világában. Ha nem tudod, hogy vedd, varrasd, kölcsönözd vagy magad készítsd a jelmezt, milyen szempontokat érdemes figyelembe venni, olvasd el a korábbi bejegyzéseket! Farsangi ötlettár ITT.

Idén új sorozat indul itt a blogon. Most a legnépszerűbb jelmezeket vesszük sorra, mégpedig abból a szempontból, hogyan tudod minél egyszerűbben elkészíteni házilag. Sok-sok inspiráló képpel és ötletekkel.

Princess Dress Costume back view

Vágjunk is bele!

KIRÁLYLÁNYOK, HERCEGNŐK, TÜNDÉREK

Melyik kislány ne szeretne szépséges, csillogó-villogó, habos-fodros ruhakölteménybe bújni és hercegnőként, királylányként, tündérként vonulni végig, csodáló tekintetektől kísérve? Aligha akad olyan aki nem, kezdjünk hát ezzel a témával!

Lévén, hogy a legnépszerűbb jelmezek közé tartoznak, a farsangi időszakban ezek a ruhácskák számtalan formában, számtalan helyen kaphatók készen is, a nagy bevásárlóközpontoktól a sarki vegyesboltokig. Bőven lehet válogatni közülük, azonban ha magad szeretnéd készíteni, íme néhány ötlet, szempont és jó tanács.

Inspirációként összegyűjtöttem néhány ötletet, amik könnyen elkészíthetők.

Previous Image
Next Image

info heading

info content


Hogyan fogj neki a készítésnek? Milyen anyagokat használj? Hogyan díszítsd? Vegyük sorra!

ALAPANYAGOK

Mivel a ruhák felső részének szabása-varrása már némi gyakorlatot igényel, szándékosan olyan képeket válogattam ahol a  felső rész egyszerűbb, akár különálló darab.

A felső részhez válassz egy egyszerű pólót, trikót, blúzt, ami kicsit felturbózva, feldíszítve  tökéletes lesz.

Milyen anyagokat használhatsz a készítéshez és a díszítéshez?

  • tüll
  • organza
  • voile
  • muszlin
  • bélésselyem
  • csipkék
  • szalagok
  • gyöngyök

Ezek az anyagok sokféle színben, általában elég olcsón beszerezhetők. Lehet kombinálni az anyagokat, színeket. Minél többféle anyagot, díszítést használsz annál izgalmasabb és különlegesebb lesz a végeredmény. Akár maradék anyagokat, nem használt függönyöket is felhasználhatsz.

TÜLL

A tüll anyagot tütü készítéshez remekül lehet használni. Varrás nélkül is csodálatos szoknyakölteményeket lehet belőle készíteni. Ehhez csupán gumiszalagra, tüllre és ollóra van szükség.

ITT több videót is találsz a készítés mikéntjéről. Nagy előnye, hogy nem foszlik így nem kell szegni a széleket. Hátránya, hogy a keményebb kikészítésű, merevebb tüll a vágott széleknél szúrós lehet.

ORGANZA, VOILE, MUSZLIN

Ezek az anyagok is nagyon feldobják a hercegnők ruháját. Sajnos a szélük foszlik így érdemes ferde pánttal vagy sűrű cikk-cakköltéssel szegni. Lehet belőlük fátyol, masni, virágdísz.

Érdemes tudni, hogy mivel ezek műszálas anyagok,  hő hatására szélek megolvadnak. Ezt a tulajdonságot remekül ki lehet használni textilvirágok készítésére. A következő bejegyzésben erre még visszatérünk.

BÉLÉSSELYEM

Ez az anyag olcsó, remekül használható a ruhák alapjához. Elegendő ha megfelelő hosszúságúra vágod, a két rövidebbik végét összevarrod, a derékrészét gumival behúzod, felszeged és már kész is a szoknya. Tovább díszítheted masnikkal, szalagokkal, fodrok felvarrásával, plusz rétegekkel.

CSIPKÉK, SZALAGOK, GYÖNGYÖK

Ezekkel az alapanyagokkal teheted igazán díszessé a ruhát. Számtalan színben, fajtában kaphatók, csak a fantáziád szab határt a felhasználásuk sokszínűségének. A díszeket felvarrhatod varrógéppel, kézzel vagy rögzítheted ragasztással is. Erre a legjobb az elektromos ragasztópisztoly, amihez a ragasztót rudak formájában lehet kapni. Hasznos ha van egy ilyen szerkezeted a kreatív dobozodban. Lehet kisebb nagyobb méretben is kapni.

A következő bejegyzésben részletesebben is lesz szó a díszítések készítéséről.

Share
Kategória: Farsang Címke: , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*


*

Katalógus

Finomságok tűvel és cérnával

Facebook

Bejelentkezés

Ingyenes szabásminták

Az oldalon található szabásmintákat és varrásleírásokat ingyenesen letöltheted, saját célra használhatod. Üzleti célra NE használd!

Címkék

Archív témák

Online látogatók

  • 0 regisztrált felhasználó.
  • 4 vendég.