A legnépszerűbb jelmezek – Így dekorálj királylány jelmezt!

Sorozatunk első részében arról volt szó, hogyan készítheted el egyszerűen egy királylány, hercegnő vagy tündér jelmez alapját. Röviden,végy egy egyszerű felsőt, ami lehet bármilyen egyszínű póló, trikó! Ez képezi majd a ruhaköltemény felső részét. Az aljához pedig szükséged lesz egy egyszerű téglalap szabású anyagra, amit megfelelő hosszúságúra vágsz, összevarrsz, a derekát gumiszalaggal behúzod és felszeged. Ha szeretnéd hozzá is varrhatod a felső részhez.

A királylány, hercegnő, tündér jelmezek sava-borsa a dekorációban rejlik. Itt szabadon engedheted a fantáziádat. Nézd meg milyen anyagok, kellékek vannak otthon! Minden jó ami fényes, csillog, selymes, csipkés. Kis darabokból is remek kiegészítőket tudsz készíteni a ruhákhoz. Lássuk miket és hogyan!

MASNIK

Masnik készítéséhez használhatsz különböző szélességű szatén vagy organza szalagokat, fényes anyagokat, gyapjú vagy barkácsfilcet, csipkéket.

Previous Image
Next Image

info heading

info content


forrás: fashionspassion.com

TEXTIL VIRÁGOK

Csodálatos virágokat is készíthetsz a különböző textilekből. Érdemes kihasználni a műszálas anyagoknak azt a jellegzetességét, hogy hő hatására az anyag széle megolvad. Ezzel a módszerrel szép kis virágszirmokat lehet készíteni, amik összevarrva virággá formálhatók. A módszerről részletesen az alábbi ingyenesen letölthető leírásban találsz útmutatót. Kattints a képre!

Még néhány technikai megoldás képekben:

Previous Image
Next Image

info heading

info content


FODROK

Fodor készítéséhez csupán egy jó hosszú textilcsíkra lesz szükséged, ami lehet tetszőleges szélességű, és készítheted szalagból vagy bármilyen más fényes anyagból. Ha az anyag széle foszlik érdemes a felszegni az anyagot.

Az anyag egyik hosszanti szélét be kel ráncolni. Ezt megteheted kézzel úgy, hogy nagy fércöltésekkel varrod végig az anyagot, majd behúzod. Ha varrógéppel készíted a fodrot a leghosszabb egyenes öltésmódot válaszd, és az egyik szálat meghúzva ráncold be az anyagot. Alsó szálként használhatsz gumicérnát is. Erről a smokkolásnál írtam bővebben.

A fodrokat felvarrhatod a ruha aljára, ujjára, derekára. Díszítheted vele a nyakrészt tetszésed szerint.

EMS-DHL-Free-shipping-girls-Flowers-Ruffles-Tiers-princess-Corsage-summer-party-Holiday-Sash-Easter-dress

GYÖNGYÖK, STRASSZOK, FLITTEREK

Ezek az apróságok nagyon egyedivé, izgalmassá teszik a ruhákat. Felvarrásuk noha időigényes kézimunka, de a végeredményért megéri a fáradságot.

Sorozatunk következő részében jönnek a fejre valók. Koronák és tiarák készítésével folytatjuk.

Share
Kategória: Farsang Címke: , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*


*

Katalógus

Finomságok tűvel és cérnával

Facebook

Bejelentkezés

Ingyenes szabásminták

Az oldalon található szabásmintákat és varrásleírásokat ingyenesen letöltheted, saját célra használhatod. Üzleti célra NE használd!

Címkék

Archív témák

Online látogatók

  • 0 regisztrált felhasználó.
  • 3 vendég.