Fehérnemű varrása házilag – öltéstípusok

Ebben a részben a fehérneműk varráshoz használható öltésekkel foglalkozunk. Emlékszel, már az elején megnyugtattalak, hogy sima háztartási varrógépen kívül nem lesz szükséged komolyabb szerkezetre. Az egyenes és a cikcakk öltés elegendő, de persze többféle öltés is használható. Vegyük sorra most ezeket!

EGYENES ÖLTÉS

straight-stitch Tovább ›

Kategória: Fehérnemű Címke: , ,

Fehérnemű varrása házilag – A szabás

Előző részekben a fehérnemű varrás alapjait és a szabásminta készítés legegyszerűbb módját vettük át. Miután elkészült a szabásminta következhet maga a szabás. Ne feledd, ahogy már fentebb volt róla szó, szabás előtt mindenképp avasd be a kiválasztott anyagot! Ha már ez is megvan akkor, lássuk mire lesz még szükséged a szabáshoz!

IMG_0295 Tovább ›

Kategória: Fehérnemű Címke: , ,

Fehérnemű varrása házilag – A szabásminta

A jó fehérnemű egyik fő ismertető jegye, hogy nem vagyunk tudatában annak, hogy viseljük. Miután felvettük eszünkbe sem jut, hogy rajtunk van. Ha mégis akkor valami gond van, ami megzavarja a komfortérzetünket, kényelmünket. Hogy mit tartunk kényelmesnek, kellemes viseletnek az nagyon szubjektív dolog. Sokfélék vagyunk alkatunkat, személyiségünket, igényeinket tekintve. Sokféle anyag és fehérnemű fazon létezik és kinek egyik, kinek másik jelenti a kényelmet.

Eddig átvettük, hogy milyen anyagokra van szükséged ha fehérneműt szeretnél varrni. Az előző részeket az alábbi linkeken találod:

Lehet, hogy közben már be is szereztél minden szükséges alapanyagot és jöhet a következő kulcsfontosságú dolog, ami nem más mint a szabásminta. Ez sok fejtörést szokott okozni. Honnan, hogyan, milyen szabásmintát használj?

DSC_1411 (1)

Lássuk milyen lehetőségek vannak! Tovább ›

Kategória: Fehérnemű Címke: , , , , ,

Fehérnemű varrása házilag – Gumiszalagok és egyebek

Folytatódik a fehérnemű varrásról szóló sorozatunk. Az elősző részben szó volt a varrógépről, varrógéptűről és a felhasználható textilfajtákról. Ha lemaradtál a bejegyzést az alábbi linkre kattintva elolvashatod:

Fehérnemű varrása házilag – Az alapok

Amire még szükség van a fehérnemű varráshoz azok a különböző gumiszalagok. Ezekből sokféle létezik, a pikós gumitól, az Y vagy szegőgumin át egyészen a különböző csipkegumikig. Vegyünk át most néhányat ezek közül!

Gumiszalag

DSC_0887 Tovább ›

Kategória: Fehérnemű Címke: ,

Fehérnemű varrása házilag – Az alapok

Ha fehérneműt szeretnél varrni nem árt ha tudod mik azok az alapvető eszközök, alapanyagok amikre szükséged lesz. Ebben a részben ezeket vesszük sorra.

A VARRÓGÉP

singer Tovább ›

Kategória: Fehérnemű Címke: ,

Katalógus

Finomságok tűvel és cérnával

Facebook

Bejelentkezés

Ingyenes szabásminták

Az oldalon található szabásmintákat és varrásleírásokat ingyenesen letöltheted, saját célra használhatod. Üzleti célra NE használd!

Címkék

Archív témák

Online látogatók

  • 0 regisztrált felhasználó.
  • 3 vendég.